Aktuális

Müller Cecília: Egyelőre nincs itt az ideje az óvintézkedések feloldásának

Bors

Létrehozva: 2021.02.17.

Az Operatív törzs ma is megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját.

Müller Cecília: Egyelőre nincs itt az ideje az óvintézkedések feloldásának

– A járvány nem enged a szorításából – mondta Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos közölte, hogy hosszú idő után először nőtt az aktív fertőzöttek száma. Magyarországon egy következetes védekezést hajtanak végre, és nem követik azt az utat, hogy enyhítenek, majd pedig gyorsan szigorítanak - tette hozzá. Egyelőre nincs itt az ideje az óvintézkedések feloldásának – mondta Müller.

Tovább nőhet a fertőzöttek száma

Müller Cecília elmondta, hogy sajnos még nagyon messze vagyunk a nyájimmunitástól. A szennyvízmintákban számos nagyvárosban emelkedett a koronavírus örökítőanyaga - tette hozzá. Mindez előrevetíti, hogy még növekedhet a pozitív fertőzött személyek száma.

Már 193 embernél mutatták ki a brit mutánst itthon

–A koronavírus természeténél fogva hajlamos a mutációra, így a brit mutáns már megjelnt Magyarországon. Itthon is már 193 embernél mutatták ki az angol variánst – mondta Müller Cecília. Ezek a mutánsok nem okoznak súlyosabb megbetegedést, de sokkal gyorsabban terjed, mint az ismert koronavírus - tette hozzá.

Így lehet kijutni a járványból

– A védett személyeknek a nagy száma adhat arra lehetőséget, hogy a járványból kivezető utat megtaláljuk – mondta Müller Cecília. Mind a kórházban lévő, mind a lélegeztetettek száma, ha lassan is, de emelkedik. Fenn kell tartani a járványügyi éberséget – mondta a szakember.

Ennyi hatósági házi karantént rendeltek el

Kiss Róbert közölte, 67-en szegték meg a tranzitálási szabályokat. 8372 ellenőrzés volt a házi karanténoknál, és több mint 3200 házi karantént rendeltek el.

Ennyien szegték meg a maszkviselési szabályt

142 személlyel szemben intézkedtek, mert nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot kedden - mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes közölte, kedden senki nem szegte meg a vendéglátóhelyekre vonatkozó szabályokat. 325-en szegték meg a kijárási tilalmat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek