Aktuális

Nagy a baj: háromszor annyira fertőző lehet a brazil mutáns vírus

Bors

Létrehozva: 2021.02.13.

Szerencsére a vakcinák a brazil variáns ellen is hatékonyak lehetnek.

Forrás: Pexels.com

A rossz hírt Eduardo Pazuello brazil egészségügyi miniszter közölte:
A koronavírusnak a brazíliai Amazonas-vidéken azonosított új mutációja háromszor fertőzőbb a kórokozó globálisan domináns formájánál, de az előzetes vizsgálatok azt mutatják, hogy a vakcinák hatékonyak ellene - mondta a miniszter.

horrorisztikusan megugrottak a számok

A tárcavezető az utóbbi hetekben súlyos nyomás alá került a brazíliai Amazonas állam fővárosában, Manausban kialakult súlyos járványhelyzet miatt, ezért meghallgatásán arról próbálta biztosítani a képviselőket, hogy a horrorisztikusan megugrott számok ellenére képesek kezelni a helyzetet. Az oltási kampányt három hete kezdték meg a Sinovac kínai és az AstraZeneca brit cégek vakcináival, a tervek szerint pedig a lakosság felét júniusig, míg a másik felét év végéig immunizálnák, annak ellenére, hogy eddig csupán a lakosság éppenhogy felének tudott vakcinákat lekötni.

nem publikált elemzések

Hála Istennek, az elemzések alapján egyértelmű értesüléseink vannak arról, hogy a vakcinák hatnak ezen variáns ellen. Ennek ellenére jóval fertőzőbb, vizsgálataink szerint háromszor annyira – jelentette ki Pazuello, annak ellenére, hogy az elemzésekről nem tett közzé információt, és nem is bizonyította állításait. 

A koronavírusnak már 236 201 halálos áldozata van a több mint 210 millió lakosú országban,ami a második legnagyobb halálozási szám a világon az Egyesült Államok után. A regisztrált fertőzöttek számát tekintve Brazília 9,6 millióval a harmadik az Egyesült Államok és India után.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek