Aktuális

Operatív Törzs: 18 ezer helyett kevesebb mint 11 ezer Moderna vakcina érkezett

Bors

Létrehozva: 2021.02.01.

Nincs veszélyben a második oltás

A második oltásra félretett oltóanyag egy részét engedélyezték, hogy használhassák az idősotthonokban, de ezeket a beérkező vakcinákból pótolni fogják. Mindez nem veszélyezteti a második oltást - mondta kérdésre Müller Cecília.

az olthatóságról a háziorvosnak kell döntenie

Az olthatóságról a háziorvosnak kell döntenie - mondta kérdésre Müller Cecília. A háziorvosok a Moderna-vakcina egy ampulláját kapják meg - tette hozzá.

Így lépnek fel a vakcinákról szóló álhírekkel szemben

Gál Kristóf kérdésre azt mondta, hogy a vakcináról szóló álhírekkel kapcsolatban a rendőrségnek vizsgálódnia kell, amennyiben jogsértést találnak, akkor lépni fognak.

Pfizer-vakcina is érkezhet a héten

Az AstraZeneca is engedélyt kapott, és a kormány egymillió főre elegendő orosz, és két és félmillió főre elegendő kínai vakcinát szerzett be - mondta Müller Cecília. 85 ezer Pfizer-vakcina érkezhet a héten, és még Moderna-vakcinát is várnak.

Ennyi embert oltottak be eddig

238 ezer főre nőtt a beoltottak száma, és több mint 61 ezren a második oltást is megkapták - mondta Müller Cecília. Nincs az a vakcina a világon, ami 100 százalékos biztonságot adna, de a súlyos szövődmények kialakulásától mindenképpen megvéd.

18 ezer helyett kevesebb mint 11 ezer Moderna vakcina érkezett

Müller Cecília elmondta, hogy a héten oltják be a következő kört, a 80 évesnél idősebbeket. Át kellett dolgozni az eheti oltási tervet, mivel 18 ezer Moderna vakcina beérkezésére számítottak, de kevesebb mint 11 ezer érkezett. Mindezek ellenére elkezdődik a harmadik kör oltása - tette hozzá.

72 ezer személyt oltottak be az elmúlt napokban

Müller Cecília elmondta, hogy az elmúlt négy napban beoltották az idősotthonban lakókat és a bentlakásos szociális intézményekben lakókat. Több mint 72 ezer személy került beoltásra - tette hozzá. Nagyon nagy munkát végeztek az oltócsoportok.

befejeződöt Az egészségügyi dolgozók oltása

Müller Cecília elmondta, hogy 46 éves volt a legfiatalabb és 96 éves a legidősebb áldozata a vírusnak vasárnap. Az oltási sorozat az oltási tervnek megfelelően zajlik, óriási erőket mozgatnak meg - tette hozzá. Az egészségügyi dolgozók oltása befejeződött.

Csökken a súlyos esetek száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos arról beszélt, hogy csökkenést mutatnak a járványügyi adatok, így az aktív fertőzöttek száma is csökken. 3682 fő van még kórházban, és 273-an vannak lélegeztetőgépen - tette hozzá. A súlyos esetek száma is csökkenőben van.

Jogellenes volt a Hősök terei gyűlés

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője arról beszélt, hogy vasárnap magánszemélyek gyűlést szerveztek a Hősök terén, miközben azt nem lehet megtenni. A szervezőkkel szemben közigazgatási eljárás indult, hat személy ellen maszkhasználat elmaradása miatt szabtak ki büntetést.

Ennyien szegték meg a szabályokat a hétvégén

607 személy nem tartotta be a maszkviselési szabályokat a hétvégén - mondta Gál Kristóf. 1532 személy szegte meg a kijárási tilalom szabályait - tette hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek