Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – március 30.

Bors

Létrehozva: 2021.03.30.

A világon 127 587 110 ember fertőződött meg.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Arra kéri a koronavírus-fertőzötteket a Hálózatban Működő Gyógyszertárak Szövetsége, hogy ne ők váltsák ki a gyógyszertárakban a favipiravir tartalmú gyógyszert, hanem kérjék meg hozzátartozóikat, ismerőseiket vagy forduljanak segítségért az önkormányzathoz.

***

György István, az oltási munkacsoport vezetője bejelentette, hogy ezekben az órákban lépjük át a kétmilliomodik beoltottat. Messze az uniós átlag felett vagyunk

Ez az eredmény a kormány vakcinabeszerzésének köszönhető.

***

4609 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 645 733 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 274 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett.

***

Megkezdődött a szoptatós anyukák és kismamák soron kívüli oltása. A Ripost most összegyűjtötte, hogyan lehet jelentkezni, és mit kell vinni az oltáshoz. Íme a vakcina kisokos terheseknek.

***

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorban hangsúlyozta: fontos, hogy a várandósok a háziorvossal vegyék fel a kapcsolatot, mivel ő fogja megszervezni nekik az oltást.

***

Galgóczi Ágnes: Húsvétkor is fontos az elővigyázatosság

A járványügyi osztályvezető arra kéri a lakosságot, hogy a járvány terjedésének megakadályozásáért mindenki a legszűkebb családi körben töltse a húsvéti ünnepet.

***

A világon 127 587 110 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 791 718, meggyógyultak 72 401 543-an a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

***

A Sinopharm állítólag 10 országban végezte el ezeket a teszteket és jelenleg is hasonlóakon dolgoznak a Zimbabweben és Braziliában felbukkant variánsok kapcsán is.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

A koronavírusos színésznőnek szerencsére enyhe tünetei vannak, a szaglását azonban hétfő reggelre elvesztette. Ábel Anita betegségét a cicája is megérezte.

***

A Szerencsekerék, a Százból egy és Az erőd című műsorok vagány műsorvezetője volt Vízy András, akinek csibészes mosolya a kilencvenes években beégett a nappalinkba a képernyőn keresztül. Aztán egyszer csak eltűnt.

***

Felülkerekedett a koronavíruson Törőcsik András: a futball-legenda már haza is térhetett a kórházból.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek