Aktuális

Ablakon át, videócseten és ajándék PCR-teszttel: így húsvétoznak idős rokonukkal olvasóink

Bors

Létrehozva: 2021.03.23.

Számtalan kreatív ötlettel álltak elő olvasóink annak érdekében, hogy a vírus ellenére biztonságban találkozhassanak idős rokonaikkal az ünnepen.

Forrás: Pexels.com

Mint ahogyan a karácsony, úgy az idei húsvét is más lesz, mint az eddigiek: bár már több mint 1,6 millióan megkapták a biztonságot jelentő oltást, a járvány miatt sokan a húsvétot sem tölthetik együtt idős szeretteikkel. A többség azonban mindent megpróbál annak érdekében, hogy egy kis családi melegséget varázsoljon az ünnepekre, így a Bors most olvasóin keresztül mutat pár tippet arra az esetre, hogyan ünnepeljünk biztonságosan idős rokonainkkal. 

Sándor videócsetel idén a nagyiékkal

A 35 éves Sándor már hónapok óta nem találkozott nagyszüleivel:

- Minden évben az volt a szokás, hogy ünnepeken a nagyiéknál gyűltünk össze, de a járvány miatt már a karácsonyt sem mertük megkockáztatni - mondta a férfi, aki azonban nem volt hajlandó lemondani az ünnepi hangulatról: 

- Bekapcsoltuk a videócsetet, és ha azon keresztül is, de legalább együtt vacsoráztunk, beszélgettünk, nevetgéltünk. Tudom, hogy nem ugyanaz, de a nagyiék is tudják, hogy ennek így kell lennie. Reménykedtünk, hogy legalább a húsvétot már együtt töltjük, mégsem így alakult, szóval most is ez lesz a menet, mert a legfontosabb a biztonságuk - szögezte le. Reméli, nagypapája születésnapját már együtt töltik: 

- Hamarosan megkapják az oltást, és akkor minden visszatér a régi kerékvágásba!

Ablakon keresztül húsvétozik János

Az 50 éves családapa sem akarja veszélyeztetni idős édesanyját, ezért egyedi tervet eszelt ki: 

- A feleségemmel, a gyerekekkel és a testvéremmel leutazunk vidékre, de anyuval megbeszéltük, hogy csak biztos távolságból, az üvegezett verandaajtón keresztül érintkezhetünk, mert bár a feleségem krónikus betegként már megkapta a vakcinát, a többiek még nem - mesélte szomorúan a férfi. - Anyukám előre kikészíti nekünk az ételt, ő leül bent, mi kint. Nem ugyanaz, de így legalább közel lehetünk egymáshoz, és csak egy üveg választ el tőle. Közel 200 kilométerre laknak, de nekem még ez a félmegoldás is megéri, hogy láthassam őket. 

Negatív teszttel érkezik Réka

Bár a karácsonyt külön töltötte szüleitől, a húsvétról már nem voltak hajlandóak lemondani. 

Húsvétra mi mindig ajándékozunk, idén pedig két lefoglalt tesztidőpontot kaptam a szüleimtől. Bevallom, minden ajándéknál szebb volt ez nekem, elsírtam magam örömömben, mert hónapok óta nem öleltem meg őket - mesélte mosolyogva.

- Úgy beszéltük meg, hogy szabadságot veszek ki az ünnepek előtt, és pár napra önkéntes karanténba vonulok, majd elvégzek egy tesztet, két nap múlva pedig még egyet. Ha negatívak lesznek, lemegyek hozzájuk. 

Tamás biztosra ment: két oltással érkezik a nagypapához

Egészségügyi dolgozóként az elsők között oltották be Tamást.

- A nagypapám súlyos beteg, így bár ő már megkapta mindkét adag vakcinát, addig nem mertem hozzá közel menni, míg én nem vagyok beoltva. Szerencsérre már megkaptam én is, túl vagyok a két dózison, de azért így is leteszteltetem magam, hogy százszázalékosan biztosra menjek - sorolta. A férfi azonban biztos benne, hogy hamarosan találkoznak: 

Bízok a vakcinák erejében, így kétségem sincs afelől, hogy minden rendben lesz, és végre koccinthatok a papával. Nem csak a húsvétot, az elmaradt karácsonyt is megünnepeljük. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek