Aktuális

A tésztát is tésztával: bögrében sült paradicsomos finomság és hagyományos káposztás tészta a hétvégi menüben - Videó

Bors

Létrehozva: 2021.03.27.

Ugyan nem a legegészségesebb étel, de örök kedvenc a tészta, amit a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki szívesen fogyaszt.

Forrás: Mindmegette.hu

Bögrében sült paradicsomos tészta

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi fok: * *

Hozzávalók: 10 dkg rigatoni tészta * 1 ek olívaolaj * 1 üveg pizzaszósz * 4 ek mozzarella * 2 tk friss bazsalikom * 1 ek parmezán

Elkészítés: A tésztát kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, és olívaolajjal összekeverjük, hogy ne álljon össze. Egy hőálló bögrébe vagy szufléformába pizzaszószt kanalazunk, megszórjuk felkockázott mozzarellával, aztán a felaprított bazsalikommal, majd ismét paradicsomszószt és mozzarellát teszünk rá, végül a kifőtt tésztával körberakjuk az edényünket, rámerünk a paradicsomszószból, megszórjuk parmezánnal, és 15 perce 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Negyedóra elteltével kivesszük a tésztát a sütőből, és egy tányérra borítjuk. Melegen fogyasztjuk.

Györgyi néni tésztasalátája

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók: 80 dkg tejföl * 20 dkg majonéz * 2 ek mustár * 1 citrom leve * 2 ek porcukor * 50 dkg orsótészta * só * 1 sárgarépa * 1 alma * 2 lila hagyma * 1 paprika * 6 csemege uborka * 1 fej jégsaláta

Elkészítés: A tejfölt, a majonézt, a mustárt, a citromlevet és a porcukrot egyneművé keverjük (ha szükséges, porcukorral vagy mustárral tovább ízesítjük), majd a hűtőbe tesszük. A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. A meg­tisztított sárgarépát és az almát lereszeljük, a lila hagymát és a paprikát felkockázzuk, az uborkát felkarikáz­zuk, a jégsalátát felaprítjuk. Ezután egy nagy tálban összekeverjük a tésztát, a zöldségeket és a tartármártást, és néhány órára a hűtőbe tesszük.

Káposztás tészta

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók: 0,5 kg kockatészta * 0,5 ek só * 1 fej káposzta olaj * 0,5 fej vöröshagyma * só, bors * 2 ek cukor

Elkészítés: A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük. A fejes káposzta külső leveleit leszedjük, majd négy részre vágjuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük úgy, hogy a torzsáját benne hagyjuk (mert így nem esik szét reszelés közben), de bele nem reszeljük. Besózzuk, jól összekeverjük és állni hagyjuk 15-20 percig, majd kinyomkodjuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, erre tesszük a kicsavart káposztát és az aprított hagymát, majd jól lepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd cukrozzuk. Alaposan lepirítjuk a cukorral is, hogy szép barna színt kapjon, ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát, átforgatjuk, végül ezzel is alaposan átpirítjuk.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek