Aktuális

Nutellás sajttorta pofonegyszerűen – hétvégi menü

Bors

Létrehozva: 2021.03.07.

Lassan búcsút inthetünk a télnek, a nehezebb ételeknek, épp ezért érdemes még feltölteni az energiaraktárunkat. Mostani menünkben elsősorban a tartalmas, gazdag édességek hivatottak erre.

Forrás: mindmegette.hu

Leves

Tejszínes gombaleves

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 adag): 4 tk vaj * 1 tk olaj * 2 fej hagyma * 4 gerezd fokhagyma * 75 dkg friss csiperke * 3 tk kakukkfű * 1,5 dl száraz fehérbor * 6 tk liszt * 1 l alaplé * 1 tk só *  bors * 1 marhahúsleves-kocka * 2,5 dl tejszín * friss petrezselyem

Elkészítés: Egy lábasban a vajat és az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és 2–3 perc alatt megdinszteljük. Beleöntjük a zúzott fokhagymát és egy percig együtt pároljuk. A gombával és 2 teáskanál kakukkfűvel öt percig főzzük. Hozzáadjuk a bort és még három percig főzzük. A lisztet a gombára szórjuk, jól összekeverjük és főzzük további két percig. Beleöntjük az alaplét, összekeverjük és hagyjuk felforrni. Levesszük a hőfokot, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a szétmorzsolt leveskockát. Lefedjük és 10–15 perc alatt megfőzzük. A legalacsonyabb hőfokon hozzákeverjük a tejszínt, összefőzzük, de nem forraljuk már fel. Belekeverjük a friss petrezselymet és a maradék kakukkfüvet. Melegen tálaljuk.

Főétel

Csirkemell édesburgonya- és  krumplipürével

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: ***

Hozzávalók (4 adag): 15 dkg burgonya * 10 dkg édesburgonya * 5 dkg növényi margarin * 1 doboz tejföl * 80 dkg csirkemell * só, bors * 10 dkg rizsliszt * olaj * rukkola * rozmaringág

Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, közepes nagyságúra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Az édesburgonyát szintén megpucoljuk, felvágjuk és külön megfőzzük, majd leszűrjük. A sima burgonyát összetörjük, hozzákeverjük a növényi margarint és a tejfölt. Az édesburgonyát is áttörjük és könnyed mozdulatokkal belekeverjük a burgonyapürébe. A csirkemellfiléket ujjnyi vastagságú szeletekre szeljük és kiszúróval vagy késsel medálformákat készítünk belőle. Sóval, őrölt borssal bedörzsöljük és rizslisztbe forgatjuk. Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, beletesszük a rozmaringágat és felforrósítjuk. Ha kioldódott az aromája, készre sütjük benne a csirkemedálok mindkét oldalát. Tálaláskor rukkolalevélre rakjuk a medálokat.

Desszert

Nutellás sajttorta

Elkészítési idő: 90 perc. Nehézségi fok: **

Hozzávalók (12 adag): 2 csomag oreo keksz * 6 ek olvasztott vaj * 50 dkg Mascarpone * 35 dkg nutella * 10 dkg étcsokoládé * színes cukorkák

Elkészítés: A kekszet morzsásra törjük és összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy kapcsos tortaformában szépen elegyengetjük és a hűtőbe tesszük. A mascarponét és a nutellát összekeverjük. Az étcsokoládét megolvasztjuk és hozzákeverjük azt is. A krémet a kekszalapon egyenletesen elkenjük, a tetejét megszórhatjuk színes cukorkákkal.

További receptek a mindmegette.hu-n.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek