Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – március 24.

Bors

Létrehozva: 2021.03.24.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Újabb oltási kör kezdetét jelentette be az operatív törzs szerdai tájékoztatóján az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília elmondta azt is, az ország mely területein látszik már javulás a szennyvízminták alapján.

Kiderült az is, mikor érkezhet meg az első Janssen-vakcinaszállítmány. Csütörtöktől új kormányrendelet lép hatályba, eszerint a járóbeteg-ellátókat is be lehet vonni a védekezésbe.

***

Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak be Szerbiába azok, akik már megkapták a szükséges védőoltásokat - jelentette be Zoran Gojkovic, a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb tagja szerdán a testület ülése után.

***

A magyar lakosság 16,75 százaléka kapta már meg a koronavírus elleni védőoltást, ezzel Magyarország továbbra is a második helyen szerepel lakosságarányosan az unióban az átoltottságot tekintve. 

***

Karikó Katalin a Szeretlek Magyarországnak elmondta, hogy egyetlen Covid-19 vakcina sem véd meg a fertőződéstől, csak a vírus okozta megbetegedéstől, különösen a kórházba kerüléstől.

***

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 696 110 fő a beoltottak száma, ebből 494 520 fő már a második oltását is megkapta.

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak.

***

7587 AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA, EZZEL A JÁRVÁNY KEZDETE ÓTA ÖSSZESEN 593 710 FŐRE NŐTT A BEAZONOSÍTOTT FERTŐZÖTTEK SZÁMA.

Elhunyt 249 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 18 952 főre emelkedett.

***

Az európai országok közül Magyarország az első, ahol zöld utat kapott a CanSino, a kanadai-kínai együttműködésben fejlesztett koronavírus elleni oltás. A klinikai vizsgálatokat a vírus bölcsőjében, Vuhanban végezték el. Az oltás hűtőben tárolható, egyszer kell beadni, és igen hatékonynak bizonyult.

***

„Küldetés teljesítve: 180 ezer adag Szputnyik V oltóanyag Budapesten” – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

***

A világon 124 153 278 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 734 048, a gyógyultaké 70 451 021 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

***

A brazil hatóságok keddi közlése szerint az országban egy nap alatt 3251 halálos áldozatot követelt a Covid-19 betegség, ami minden eddiginél magasabb napi veszteség.

***

Jó eséllyel még nyáron sem lehetne újranyitni az országot keleti oltóanyagok nélkül. Már most több vakcina érkezett keletről, mint brüsszeli EU-beszerzésből nyugatról.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Tudományosnak álcázott cikkel próbálják bizonyítani az elméletüket az oltásellenesek. Állításuk minden pontját cáfolja egy magyar szakember.

***

Tűzoltók mentették meg annak az idős férfinak az életét, aki hétfő délután kimászott az ablakon a Bajcsy-Zsilinszky Kórház Covid-osztályán, és az alatta levő tetőre jutott. Pali bácsi esetét a szemközti házból többen is végignézték.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek