Aktuális

Ez a medvehagymás pogácsa még az immunrendszerét is felturbózza – recepttel

Bors

Létrehozva: 2021.03.19.

Mivel igen rövid ideig tart a medvehagyma szezonja, érdemes kihasználni. Hiszen nemcsak finom, hanem igazi vitaminbomba is.

Forrás: Shutterstock

Sok minden készülhet belőle, a krémlevestől a salátán át egészen a pogácsáig. Most az utóbbi receptjét osztjuk meg. Egy tepsi gőzölgő poginál ugyanis nincs jobb ebben a borús időben.

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

250 ml langyos víz

100 ml tejföl

1 csomó friss medvehagyma (kb. 5 dkg)

65 dkg liszt

15 dkg vaj

1 csomag élesztő (kb. 4,2 dkg)

1 tk só

1 csipet cukor

1 tojás

Elkészítés: A friss medvehagymát vágjuk össze, és az összes hozzávalóval együtt dolgozzuk össze egy tálban. Addig dagasszuk (kézzel vagy géppel), amíg a massza elválik a tál szélétől. A tésztából formázzunk gömböt és takarjuk le, majd takarjuk le és szobameleg hőmérsékleten hagyjuk duplájára kelni.

Utána gyúrjunk belőle egyforma kis golyókat, vagy nyújtsuk ki és szaggassunk belőle pogácsákat. A tetejét csíkozzuk be késsel. Verjük fel a tojást és kenjük le vele. Hagyjuk kicsit állni, majd 185 C fokra előmelegített sütőben süssük 30-40 percig.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek