Aktuális

Megható: 1600 idősnek segített oltáshoz jutni ez a 12 éves kisfiú - Videó

Bors

Létrehozva: 2021.03.11.

tini azt szerette volna, ha minél többen ölelhetik meg újra az unokájukat.

Forrás: YouTube

A tizenkét éves Sam Keusch pontosan tudja, milyen nehezen élik meg a járványt az idősek, ugyanis sok nyugdíjas, már hónapok óta nem látta a családját, nem ölelhették meg unokáikat - ahogyan egyébként a kis Samet sem a saját nagyszülei.

A saját nagyszülei miatt kezdte törni a fejét

Sam ezért már jó ideje azon törte a fejét, hogyan segíthetne az időseknek ebben a szorult helyzetben, a végső ötletéhez pedig végül apukája közösségi munkája hozta meg az ihletet. A férfi ugyanis több idős ismerősnek és internetezésben járatlan nyugdíjas szomszédnak segített oltási időpontot foglalni a neten.

- Már régóta gondolkozok azon, hogy készülök valamilyen közösségi tervvel a bar-micvómra, ez pedig nem tűnt nehéznek - mesélte a CBS-nek a New York-i Scarsdale általános iskola hetedik osztályos tanulója.

Idősekre specializálódott a weboldala

Először, bár adományozáson gondolkozott, rájött, hogy egy idősekre specializált oltási weboldal sokkal többekhez érhet el, és sokkal többeken segíthet.

A fiúcska ezért egy sablon segítségével összerakta a "Vaccine Helper" nevű weboldalát, amely a New York-i lakosoknak segít kideríteni, hogy jogosultak-e az oltásra, és ha igen, kapnak-e oltási időpontot. Amennyiben jogosult, az oldal összegyűjti az egészségügyi információkat, és ennek megfelelően időpontot is foglal mindenkinek egy oltópontra. 

1600 embernek segített

A honlap óriási siker lett, már több mint 1600 embernek sikerült ezen keresztül időpontot foglalni, a híre pedig egyre jobban terjed.

- Bár pár napba beletelhet, de általában egy nap alatt sikerül mindenkinek időpontot foglalni - mesélte Sam, aki hozzátette, hogy szívesen segít mindenkinek, de az oldal első sorban az időseknek szól.

Bárki, aki erre jogosult, kaphat tőlem időpontot, de jobban szeretem, ha a fiatalok maguk csinálják, mert nagy valószínűséggel maguk is megtehetik. Persze segíteni akarok nekik is, de vannak olyan idősek, akiknek nagyobb szükségük van rá, mert maguktól nem tudnak foglalni - mondta a kiskamasz.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek