Aktuális

Mindent medvehagymából: sajtkrém, krémleves, főzelék és gombapaprikás is készíthető belőle - Recepttel

Bors

Létrehozva: 2021.03.13.

A vitamindús medvehagymáért bármelyik erdő alján érdemes lehajolni, ugyanis mennyei csemege.

Forrás: Bors

Mivel a medvehagyma levelei könnyen összekeverhetőek a gyöngyvirág, sőt a kikerics mérgező leveleivel, ezért a legjobb, ha szedéskor azonnal megszagolja a növényt. Ha fokhagymás illatot érez dörzsöléskor, jó úton jár egy finom ételhez vezető úton. Ha ezt az illatot nem érzi, semmiképpen nem szabad sem megvenni, sem megfőzni a medvehagymának vélt leveleket.

Mielőtt elindul gyűjteni, érdemes elolvasni korábbi cikkünket is, amiben azt gyűjtöttük össze, hogy hogyan döntheti el, hogy medvehagymát talált-e.

Jellegzetes íz és illat

A jellegzetes illat már az ízére is enged következtetni: íze a fokhagyma és a snidling keveréke a fokhagyma keserűsége és a szájban maradó maró szaga nélkül. A medvehagyma a legjobb tavaszi vitaminbomba, ezért érdemes többféle ételben is kipróbálni.

Előételnek kínáljon medvehagymás sajtkrémet!

A hűvösebb tavaszi napokon jól esik egy melengető krémleves

Még a gombapaprikásba is kiváló a medvehagyma

Vacsorára épp jó lehet egy könnyű medvehagymamártás főtt tojással

Ha valami finomságra vágyik, süssön medvehagymás csigát!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek