A vitamindús medvehagymáért bármelyik erdő alján érdemes lehajolni, ugyanis mennyei csemege.
Forrás: Bors
Mivel a medvehagyma levelei könnyen összekeverhetőek a gyöngyvirág, sőt a kikerics mérgező leveleivel, ezért a legjobb, ha szedéskor azonnal megszagolja a növényt. Ha fokhagymás illatot érez dörzsöléskor, jó úton jár egy finom ételhez vezető úton. Ha ezt az illatot nem érzi, semmiképpen nem szabad sem megvenni, sem megfőzni a medvehagymának vélt leveleket.
Mielőtt elindul gyűjteni, érdemes elolvasni korábbi cikkünket is, amiben azt gyűjtöttük össze, hogy hogyan döntheti el, hogy medvehagymát talált-e.
A jellegzetes illat már az ízére is enged következtetni: íze a fokhagyma és a snidling keveréke a fokhagyma keserűsége és a szájban maradó maró szaga nélkül. A medvehagyma a legjobb tavaszi vitaminbomba, ezért érdemes többféle ételben is kipróbálni.