Aktuális

Müller Cecília mindent elmondott az AstraZeneca-vakcináról

Bors

Létrehozva: 2021.03.31.

A friss információkkal jelentkeztek az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI

Müller Cecília országos tiszti főorvos arról beszélt, hogy a járványügyi adatok addig nem fognak változni, amíg nem akadályozzuk meg a fertőzés továbbadását. Egész népességszinten elmondható, hogy a harmadik hullám egész Európát próbára teszi – tette hozzá.

Kétmillió felett az oltottak száma

Müller Cecília reméli, hogy a vakcinációnak és a fegyelmezettségnek köszönhetően minél hamarabb el tudjuk érni a járvány platóját. Jó eredménynek nevezte, hogy már több mint kétmillió ember kapta meg az első oltását.

Müller Cecília beszámolt a pedagógusok kampányoltásáról is. Az oltási sorrend ennek ellenére nem változik. Amikor a vakcinaszállítmány lehetővé teszi, hogy egy-egy csoportot párhuzamosan beoltsanak, akkor azt megteszik. Holnaptól Komárom-Esztergom megye kis településein dolgoznak az oltóbuszok.

Tévhitek az AstraZenecáról

Egyre több ország függeszti fel az AstraZeneca-vakcinával való oltást, ezzel kapcsolatban kérdezték az operatív törzset, hogy mit javasolnak.

Mi az EMA, a WHO és az Európai Járványügyi Központ iránymutatásait követjük. Közülük az első iránymutatása ebben a fő, ők adják ki az engedélyt. Több alkalommal kimondták, hogy nem találtak a trombózishajlam és az oltás között összefüggést

- mondta Müller Cecília, aki hangsúlyozta, hogy itthon folytatják az alkalmazását, mivel többször kimondták már, hogy nem veszélyes az AstraZeneca-vakcina.

(Ripost)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek