Aktuális

Sosem fognak megbocsájtani: így élnek a 19 éve elgázolt kisfiúk szülei borzasztó tragédia óta

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.03.22.

Új életet kezdett a 19 évvel ezelőtti, debreceni kettős gyerekgázolás áldozatainak apja és anyja. Csiki Gyula és Andrea új társ oldalán találta meg a vigaszt, és ha megbocsátani soha nem fognak a felelőtlen járművezetőnek, már megtanultak együtt élni a tragédia emlékével.

Csiki Gyula pontosan tudja, milyen elveszíteni egy ötéves gyermeket. 2002. szeptember 30-án G. Zoltán, az akkor 19 éves, friss jogosítvánnyal rendelkező fiú autóba ült, és a vezetői képességeit rosszul felmérve a gázpedálra taposott Debrecenben. A Faraktár és a Baross utca kereszteződésében a családanya éppen a babakocsiban ülő egyéves gyermekével, illetve az ötéves fiaival igyekezett átkelni. Zoltán hiába fékezett, esélye sem volt a balesetet elkerülni. Gergő és Gábor meghalt, a legkisebb testvér és Andrea épségben maradt. Azóta már csaknem húsz év eltelt. A Bors kíváncsi volt rá, hogyan élnek azóta a szülők.

Gyula gyakran elgondolkodik azon, hogy Gergő vajon ma hol tartana az életben.
A napokban lett volna a 24. születésnapja, ezért kimentem hozzá a temetőbe, pedig nagyon ritkán vagyok rá képes. Abban biztos vagyok, hogy komoly kapcsolatban élne, lehet, hogy már az első gyermeke is megszületett volna. Okos kisfiú volt, tehát szerintem már a diplomáját is átvette volna – mondta a Borsnak a gyászoló apa. – Mindig megráz, ha gyerekek haláláról olvasok a hírekben. Van, amikor beteg gyerekek szervezete adja fel a küzdelmet. Az ő szüleik azonban valamennyire fel tudnak készülni a tragédiára, engem azonban derült égből villámcsapásként ért. Éppen egy családi ház építésén dolgoztam, amikor odajött hozzám a síró nagymama, hogy elmondja, mi történt  – emlékezett vissza Gyula, aki az utcán gyakran látja a gázoló szüleit. Velük köszönőviszonyban van, de Zoltánra nem gondol jó szívvel.
– Soha nem fogom megbocsátani, amit tett. Ez Isten feladata. Nem akarok neki rosszat, tudom, hogy nem akarta megölni a fiamat, Gergőt, és a nevelt fiamat Gábort, de felelőtlen volt, aminek súlyos következményei lettek. Több ember életét is tönkretette – magyarázta Gyula, aki nem sokkal a baleset után különvált az akkori élettársától. Néhány évvel később egy pedagógus, Ildikó személyében új társra talált. Azóta is vele él.
– Gyuszkó fiam annak köszönheti az életét, hogy a baleset idején iskolában volt. Ő már 27 éves, és egy csodálatos kisfiú, Dominik édesapja. Az unokám szépen fejlődik, most kezdett el járni – fejezte be Csiki, akit bánt, hogy a tragédia pillanatában babakocsiban ülő Danival nem mélyült el igazán a kapcsolata.

– Férjhez mentem és született egy gyermekem. Persze őt mindennél jobban féltem, és gyakran gondolok az elhunyt kisfiaimra. A gázolóval sosem szeretnék találkozni, a lelkemben ugyanakkor béke van – fogalmazott az édesanya.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek