Aktuális

Az áprilisi tél után ismét beköszönt a tavasz, de lesz egy kis bökkenő

Bors

Létrehozva: 2021.04.10.

Lelőjük a poént: ez a melegedés sem fog sokáig tartani.

Az elmúlt napok időjárása megmutatta számunka, miért is szokás az áprilist a szeszélyes jelzővel illetni, hiszen több helyen hózáporok, hódarazáporok alakultak ki, emellett pedig az éjszakai fagyok jelentős károkat okoztak a mezőgazdaságban.

A hétvégén azonban már egyre enyhébb időre számíthatunk, ugyanis délies-délnyugatias áramlással egyre melegebb levegő árasztja el Európa nagy részét. Ám ez a melegedés nem fog sokáig tartani, hiszen északnyugat felől közeledik felénk egy hullámzó frontrendszer, amely várhatóan majd kedden éri el hazánkat, mögötte pedig visszaesik a hőmérséklet, de az elmúlt napokhoz hasonló, csípős éjszakai fagyokra már nem kell számítani.

Az előző éjszaka azonban már jóval enyhébb volt, mint a korábbiak a héten, és már csak az ország keleti, északkeleti részén fagyott.

Ma napközben sem lesz teljesen zavartalan a napsütés, gomolyfelhők fognak képződni, délnyugat felől pedig fátyolfelhők sodródnak fölénk, amelyek ugyan akár szűrhetik is a napsütést, de csapadékra továbbra sem számíthatunk belőlük. A déli-délnyugati szelet elsősorban a Dunántúl déli-délnyugati részén kísérhetik erős széllökések.

A hőmérsékleti csúcsértékek 15 és 20 Celsius-fok között alakulnak.

Vasárnap még egy pár fokkal melegebb várható ennél is, sok helyütt már 20 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek