Mondjuk valakinek kifejezetten tetszik a nem épp hétköznapi módszer...
Mit lehet egy főtt tojáson variálni? – tehetik fel a kérdést teljesen jogosan, de azt kell mondjuk: vannak még kiaknázatlan lehetőségek. Bár – mint azt a következő példa is mutatja – meglehet, hogy egyes metódusok jobb, ha nem nagyon terjednek el. Vagy mégis?
Egy ausztrál nő az Aldi Mums Facebook-csoportban osztotta meg egyedi főzési módszerét. Először mutatjuk a végeredményt, mert ez az, ami megosztja a netezőket. Van, akinek nagyon bejön a szokatlan forma, míg más szerint kifejezetten bizarr és egy cseppet sem étvágygerjesztő.
Volt, aki olyannyira megzavarodott a látványtól, hogy szóvá is tette: ez most akkor konzervből jött?
A recept a következő: vegyen pár tojást, törje fel és válassza szét a fehérjét a sárgájától! A fehérjét öntse egy pohárba (ez adja majd a konzervszerű formát), majd állítsa egy lábas vízbe, és kezdje el forralni! (A pohár körül fokozatosan forrjon fel a víz, azaz ne a már lobogó vízbe állítsa a poharat, így elkerülheti az üveg elpattanását.)
Ha a víz felforrt, főzze a fehérjét a pohárban pár percig, majd vegye ki a poharat és állítsa egy hideg vizes edénybe, hogy a tojás megszilárduljon! Ezt követően vájjon egy lyukat a főtt fehérje belsejébe, öntse bele a sárgáját, majd tegye fel újra főni!
Miután kész a hengertojás, egy kés segítségével szedje ki a pohárból! Tálalja szeletelve vagy egyben!
(Természetesen a fehérjét és a sárgáját egyben is meg lehet főzni a vízbe állított pohár segítségével, de úgy nem lesz olyan egyenletes a fehérje-sárgája eloszlás.)
Ne keresgéljen többet!
(Via)