Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – április 7.

Bors

Létrehozva: 2021.04.07.

A fertőzöttek száma 132,3 millió, a halálos áldozatoké meghaladta a 2,87 milliót a világon

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Magyarország az egyik legfeszesebb tempót diktálja Európában – fogalmazott György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. Az AstraZeneca-vakcina állítólagos vérrögképző hatásáról szóló hírekre reagálva Müller Cecília elmondta: továbbra is az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) hivatalos állásfoglalására várnak, a hazai szakemberek ez alapján fognak határozni a brit-svéd oltóanyag további alkalmazásáról.

***

Csaknem 250 ezer Pfizer-BioNTech vakcina érkezett szerdán Magyarországra, ez a mennyiség mintegy 50 százalékos növekedést jelent a március utolsó hetében beérkezett adagok számához viszonyítva - közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-vel.

***

A beoltottak száma 2 536 751 fő, közülük 1 005 936 fő már a második oltását is megkapta. A magyar lakosság 25%-a már kapott oltást, szemben az uniós 13%-os átlaggal.

Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, a mai naptól megkezdődhet a lépcsőzetes újraindítás.

***

1933 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 693 676 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 311 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 22 409 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 419 152 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 252 115 főre emelkedett.12 202 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1407-en vannak lélegeztetőgépen.

***

A fogyasztóvédelmi hatóság több mint egy éve a vámkezelés során is folyamatosan ellenőrzi a magyarországi forgalomba szánt védőeszközöket. A dokumentáció hiányosságai vagy a jelölések meg nem felelősége miatt tavaly közel négymillió terméket, zömükben szájmaszkokat fordítottak vissza a küldő országba. A szakemberek 2021 első negyedévében már több mint 1,5 millió kétes minőségű maszk magyar és európai piacra kerülését akadályozták meg – tájékoztatott szerdai közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

***

A világon 132 300 599 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 871 781 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint, 75 126 206-an meggyógyultak.

***

Brazíliában megaladta a koronavírus-járvány egy nap alatt regisztrált halálos áldozatainak a száma a négyezret az ország egészségügyi minisztériumának keddi közlése szerint.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Kedden délelőtt megkapta a második adag koronavírus elleni oltását is Fodor Zsóka! A népszerű színésznővel épp néhány órával az oltakozás után osztotta meg az örömhírt a Metropollal.

***

Decemberben tragikus hirtelenséggel hunyt el Körtvélyessy Zsolt felesége a koronavírus miatt, múlt héten pedig testvére küzdött az életéért, végül feladta a harcot a betegséggel szemben. A színművész megtörten árulta el a Borsnak, még elbúcsúzni sem tudott testvérétől.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek