Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – április 21.

Bors

Létrehozva: 2021.04.21.

A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

Hans Kluge szerdán Budapesten találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, majd közös sajtótájékoztatójukon kifejtette: Magyarországon az embereket és az üzleti vállalkozásokat is védték az intézkedésekkel ebben a mindenkinek nehéz időszakban. 

Magyarországon példaértékű oltási kampányt folytatnak, életmentő eszközként tekintenek a vakcinára, amelynek kérdése túlmutat a geopolitikán 

– magyarázta. Hozzátette: a vakcina az egyedüli eszköz a járvány legyőzésére.

***

Az új koronavírus minden eddig ismertté vált mutációjával szemben védelmet nyújt a Szputnyik V vakcina - jelentette ki Alekszandr Gincburg, az oltóanyagot kidolgozó Gamaleja Intézet igazgatója a vesti.ru állami médiaportálon szerdán megjelent interjújában.

***

Az elkövetkezendő napokban Oroszországból és Kínából is folyamatosan jönnek majd a vakcina-járatok, ennek köszönhetően több mint egymillió oltás érkezik hazánkba.

***

2527 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 757 360 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 207 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 787 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 464 750 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 266 823 főre csökkent.

8097 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 925-en vannak lélegeztetőgépen.

***

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 363 596 fő, közülük 1 425 124 fő már a második oltását is megkapta

Minden harmadik magyar ember már kapott oltást. 

A magyar lakosság 34%-a már megkapta az oltást, szemben az uniós 19%-os átlaggal. Már a 4 millió 326 ezret is meghaladja a regisztráltak száma, és az eddig regisztráltak 70%-a már meg is kapta az oltást.

***

A világon 142 642 783 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 041 753, a gyógyultaké 81 733 921 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szerda reggeli adatai szerint.

***

Brazília tárgyalásokat folytat a Pfizer gyógyszeripari óriással további százmillió koronavírus elleni oltóanyag megvásárlásáról - közölte kedden Fabio Faria tájékoztatási miniszter.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián átesett a koronavíruson, most pedig amellett kampányol, hogy mindenki oltassa be magát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek