Aktuális

Az oltásellenes kampányok beszüntetésére kérte az ellenzéket Orbán Viktor – videó

Bors

Létrehozva: 2021.04.26.

Hétfőn délután az Országgyűlésben Orbán Viktor miniszterelnök az azonnali kérdések órájában válaszolt a baloldali képviselők felvetéseire.

Legutóbb 2021. március 16-án, majd pedig hétfő délután válaszolt a baloldali képviselők azonnali kérdéseire Orbán Viktor az Országgyűlésben.

Elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte a kormányfőt. Orbán Viktor a sértegető hangvételű kérdésekre adott válaszában kiemelte: adjuk meg a halottaknak a végtisztességet!

– A halál az komoly dolog, mindenki, aki meghal, az valakinek a rokona. Ha halálról van szó, akkor kellő komolysággal kell beszélni, de a Jobbik frakcióvezetője nyegle és faragatlan módon beszél a halottakról. Mi a halottainknak megadjuk a végtisztességet, és a hozzátartozókat segítjük. Az országot pedig újraindítjuk, mert az ország élni akar – hangsúlyozta. 

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az unióban a középmezőnyben vagyunk a halálozást tekintve.

A baloldal oltásellenessége azonban rendkívüli veszélyeket rejt magában.

– Önök igazságtalanul támadják a magyar egészségügyet, mivel a baloldal állításaival szemben a magyar egészségügy képes ellátni a betegeket. Önök oltásellenesek, és ez az igazi veszély, mivel lebeszélik az embereket az oltás felvételéről, és akik emiatt meghalnak, azokért Önök viselik a felelősséget – mondta a kormányfő. 

Vadai Ágnesnek (DK) adott válaszában a miniszterelnök kiemelte: a kormánypárt a válság kezdete óta mindennapot azzal töltött, hogy a magyar emberek életét megmentse.

– Ezzel párhuzamosan Önök folyamatosan gátolták a védekezést kamuhírekkel, álvideókkal és oltásellenességgel. Elismeréssel tartozunk az egészségügyben dolgozóknak, és nem vádaskodással. Visszautasítom az egészségügyben dolgozókat ért rágalmakat! – jelentette ki.

Orbán Viktor arról is beszélt:

– Minden erőnket megfeszítve azon dolgozunk, hogy legyen elegendő vakcina, és azt a megfelelő helyre eljutassuk. Háborús időket leszámítva nem kell egy országnak egy ilyen logisztikai műveletet végeznie. A halál és fertőzés ellen csak az oltás a megoldás. Önök oltásellenesek, miközben az egyik képviselőjük aláírta az orosz vakcina elleni petíciót, majd pedig beoltotta magát az orosz vakcinával. Ez sokat elmond Önökről!

Orbán Viktor Szakács Lászlónak (MSZP) adott válaszában arról beszélt: a járvány alatt a kormány kétszer adott bértámogatást. 16 611 vállalkozás kapott 31 milliárd forintot. Később 76 milliárd forintot adtak a vállalkozások segítésére. 3100 milliárd forintos beruházási támogatást is kaptak a vállalkozások – tette hozzá. A kkv-k 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt kapnak, és ezt 3 évig nem kell törleszteni, az utóbbit 4 ezer vállalkozás igényelte. Orbán Viktor beszámolt arról, hogy májusban is kifizetik a bértámogatást, valamint eltörölték a teraszdíjat. 

A teljes kérdés-feleleket visszanézheti!

Orbán Viktor az azonnali kérdésekre válaszol a Parlamentben

Orbán Viktor az azonnali kérdésekre válaszol a Parlamentben

Posted by Hír TV on Monday, April 26, 2021
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek