Habár egyszerűnek tűnik a piskótatészta sütése, előfordul, hogy nem sikerül. Most eláruljuk a trükkjét, hogyan lesz tökéletes.
Forrás: AFP
Ahhoz, hogy a piskótánk könnyű, levegős legyen, néhány apró trükkre van csak szükség.
Először is az a lényeg, hogy minél több levegőt juttassunk a tésztába, ezért alaposan habosítsuk ki a tojássárgáját és a fehérjét is a kikeveréskor. Ettől lesz könnyű a tészta. De a lisztet is érdemes átszitálni.
Összeállítás után pedig ne hagyjuk állni a masszát, hanem azonnal süssük ki, mert összeeshet.
Mivel sütéskor a levegő kitágul, akár duplájánál is nagyobbra nő majd a tésztánk.
Tipp: lehet beletenni sütőport, 6 tojásonként fél csomagot (6 gramm), vagy szódabikarbónát, 6 tojásonként 1 mokkáskanálnyit. Ezek szintén lazítanak az állagon.
Fontos még, hogy sütéskor mindig előmelegített sütőbe tegyük, mert hidegben összeeshet, és az első 10-15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját sem ugyanezért.