Aktuális

Mi a titka a piskótának, hogy levegős legyen és ne essen össze? Ez!

Bors

Létrehozva: 2021.04.19.

Habár egyszerűnek tűnik a piskótatészta sütése, előfordul, hogy nem sikerül. Most eláruljuk a trükkjét, hogyan lesz tökéletes.

Forrás: AFP

Ahhoz, hogy a piskótánk könnyű, levegős legyen, néhány apró trükkre van csak szükség.

Először is az a lényeg, hogy minél több levegőt juttassunk a tésztába, ezért alaposan habosítsuk ki a tojássárgáját és a fehérjét is a kikeveréskor. Ettől lesz könnyű a tészta. De a lisztet is érdemes átszitálni.

Árt, ha állni hagyjuk

Összeállítás után pedig ne hagyjuk állni a masszát, hanem azonnal süssük ki, mert összeeshet.

Mivel sütéskor a levegő kitágul, akár duplájánál is nagyobbra nő majd a tésztánk.

Így is rásegíthetünk

Tipp: lehet beletenni sütőport, 6 tojásonként fél csomagot (6 gramm), vagy szódabikarbónát, 6 tojásonként 1 mokkáskanálnyit. Ezek szintén lazítanak az állagon.

Fontos még, hogy sütéskor mindig előmelegített sütőbe tegyük, mert hidegben összeeshet, és az első 10-15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját sem ugyanezért.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek