Aktuális

Hogy mitől fényesek a cukrászdák aprósüteményei? Eláruljuk a titkot!

Bors

Létrehozva: 2021.04.15.

Egy apró trükk, és a süteményei csodálatosan fognak festeni.

Forrás: Pexels.com

A rutinos háziasszony tudják, hogy ahhoz, hogy fényes legyen a sütemény teteje, tojással kell megkenni.

De ha nem akarunk egy egész tojást elhasználni erre, akkor az is megoldás, hogy a tészta hozzávalóiból egy kis fehérjét félreteszünk, amit aztán tejföllel, vagy tejjel, esetleg főzőtejszínnel kikeverünk, és azzal kenjük meg az aprósüti tetejét. Ettől aztán szép pirosra sül.

Különösen fényes lesz a felülete, ha némi tojássárgáját mézzel, netán olajjal elegyítünk, és ezzel kenjük meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek