Szombattól újra sörözhetünk, pizzázhatunk az éttermek teraszain. A Bors vendéglátósokat és potenciális vendégeket kérdezett az újranyitásról.
Újra ehetünk egy jót a kedvenc éttermünkben. A kormány döntésének értelmével – mivel elértük a 3,5 milliós beoltottat – szombattól a vendéglátósok és a célközönségük közösen lélegezhet fel.
A Bors kíváncsi volt rá, hogy mit szólnak az újranyitáshoz az érintettek.
Attilával az 51-es villamoson találkoztunk.
A Mester utca egyik népszerű pizzériája előtt javában építették a teraszt, amikor odaértünk. Amikor az egyik tulajdonost megszólítottuk, tömören elmondta: örülnek, hogy túlélték az elmúlt hónapokat.
– Kinyithatunk, és ki is nyitunk. Talán lesz forgalmunk, de nekünk annyiban szerencsénk volt, hogy már régóta foglalkozunk kiszállítással, tehát nem az elmúlt időszakban kellett becsatlakoznunk azokhoz, akik csak a járvány miatti korlátozások miatt kezdtek ilyen módon értékesíteni – fogalmazott üzlettársa, Dani.
Zolit egy cukrászda előtt állítottuk meg. Mint elárulta, kész tervei vannak a hétvégére.
Már nagyon vártuk, hogy újra étteremben étkezhessünk
Az egész családot meg is hívom a kedvenc hamburgerezőmbe. Szerencsére ott terasz is van. Bízom abban, hogy szombaton jó idő lesz, így teljes lehet az élmény!
Jani az elmúlt hónapokban a legkülönbözőbb helyeken volt kénytelen elfogyasztani az ebédjét.
Egészen biztos vagyok benne, hogy mostanában több teraszt felkeresek majd!
Péntek reggel egy újabb örömhírt jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök: várhatóan a jövő héten újabb mérföldkőhöz érkezünk és elérjük a 4 milliós számot oltottságban. Akkor pedig a konditermek és a színházak is nyithatnak.