Nincs már ötleted, mit rágcsálhatnál az esti mozizáshoz? Mutatunk három szuper finomságot, de vigyázz, mert lehet, hogy a főcím alatt elfogy!
Forrás: bonappetit.com
A bezártságnak köszönhetően az otthoni mozizás erősen előtérbe került, így nem csoda, ha az élményt egyre jobbra és jobbra szeretnénk fejleszteni, ám ezt egy-két dolog meggátolja. Például a rágcsálnivaló. A boltokban számos ízesítésben kapható csipszek, ropik, pattogatott kukoricák és más ropogtatnivalók már nem tudnak újat mutatni, így nem csoda, ha valami újra vágyunk. Mutatunk három finomságot, amit otthon egyszerűen elkészíthetsz, és már a ma esti filmezést megmentheted.
Egy óriási tál nachos babbal, sajttal, avokádóval, paradicsommal és isteni fűszerekkel beborítva? Kiadós, finom, tökéletes választás a háromféle feltéttel!
Hozzávalók:
Pico de Gallo
3 db kockázott paradicsom * ½ finomra vágott lilahagyma * finomra vágott jalapeno * 1 ek almaecet * só, bors * ½ csokor friss koriander * 1 ek friss oregánó
Bab
1 ek olívaolaj * ½ finomra vágott lilahagyma * 1 gerezd reszelt fokhagyma * finomra vágott jalapeno * 1 db babkonzerv * 2 ek limelé * só, bors
Paradicsomos-avokádós salsa
1 csésze hámozott, felaprított paradicsom * 1 darabolt avokádó * ½ csokor friss koriander * finomra vágott jalapeno * 1 ek friss limelé * só, bors
Nachos és a sajt
1 zacskó nachos csipsz * 2 csésze reszelt sajt * 1 karikázott jalapeno * 1 db vékonyra szeletelt retek
Elkészítés:
Pico de Gallo
Keverjük össze a paradicsomot, a hagymát, a jalapenót és az ecetet egy tálban. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre állni. Tálalás előtt hintsük meg a finomra vágott friss zöldfűszerekkel.
Bab
Tegyünk fel a tűzre egy lábast, tegyük bele az olajat, a hagymát, a fokhagymát és a jalapenót, körülbelül három percig főzzük alacsony lángon. Tegyük bele a keveréket egy turmixgépbe, vagy használjunk rúdmixert: a babbal, a limelével és negyed pohár vízzel turmixoljuk krémesre.
Paradicsomos-avokádós salsa
Pürésítsük turmixgépben vagy rúdmixerrel a paradicsomot, az avokádót, a koriandert, a jalapenót és a limelevet, majd ízesítsük sóval, borssal.
Nachos és a sajt
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra, és béleljünk ki egy tepsit alufóliával. A nachos felét oszlassuk el a tepsin, öntsük le a babos keverékkel és a sajt felével, ezután jöhet a nachos másik fele, ismét jön a bab és a maradék sajt. Süssük addig, amíg a sajt el nem olvad, körülbelül 5 percig. Tálaljuk a paradicsomos-avokádós salsával, a Pico de Gallóval, jalapenokarikákkal és a retekkel.
A pattogatott kukorica már a könyökünkön jön ki, de van egy apró trükk, amivel sosem tapasztalt élményekre tehetünk szert.
Hozzávalók:
2 tk finomra vágott friss rozmaring * 2 tk finomra vágott friss kakukkfű * 1 ek só * ½ csésze pattogatni való kukorica * ¼ csésze olívaolaj
Elkészítés:
Öntsük az olajat egy kukoricapattogtatásra alkalmas lábasba, szórjuk bele a fűszereket, majd a kukoricát is. Forgassuk bele a keverékbe a kukoricaszemeket. A megszokott módon pattogtassuk ki a kukoricát.
Az egészséges rágcsálnivaló sem maradhat ki a gyűjteményből – ez ráadásul hetekig eláll, így többször szervezhetünk otthon moziesteket.
Hozzávalók:
¼ csésze tisztított pisztácia * 2 ek sörélesztőpehely * 2tk só * 2 tk füstölt fűszerpaprika * 2 tk szárított kapor * 1 tk cukor * 1 tk hagymapor * 1 tk fokhagymapor
Elkészítés:
Közepes lángon pirítsuk a pisztáciát néhány percig, amíg aranybarna színt kap. Tegyük át egy kávédarálóba, és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Ízlés szerint csíkozzunk fel friss zöldségeket: répát, retket, zellerszárat, kígyóuborkát, majd a keverékbe mártva fogyasszuk.