Aktuális

Ezeket a dolgokat nem szabad otthon hagyni az érettségizőknek

Bors

Létrehozva: 2021.05.03.

Hétfő reggel 9-kor elstartol a 2021-es érettségi szezon. Összeszedtük, mi az, amit mindenképp magukkal kell vinni a diákoknak.

A pandémia miatt ez sem a megszokott érettségi lesz, egy teremben csak 10 vizsgázó lehet, betartva a távolságtartás szabályait is. Nekik a maszk a vizsga alatt nem kötelező, csak ajánlott, a tanárokon viszont kötelező.

1. Diákigazolvány, személyi 

Az érettségire kötelező magukkal vinni a diák- és a személyi igazolványt. Ha valaki emelet szinten vizsgázik, érdemes eltennie a vizsgabehívóját is, bár azt nem mindig kérik.

2. Legális segédeszközök

A magyar az egyedüli olyan tantárgy, ahol nem a diákoknak kell gondoskodni a segéseszközöket. Ebből a tárgyból a vizsgabizottság biztosít - tantermenként négy példányban - helyesírási szótárat. De matematikából és történelemből már a diák felelőssége, hogy legyen nála függvénytáblázat, körző, vonalzó, szögmérő, számológép (a telefont nem lehet annak használni), ahogy a történelmi atlasz is nagy segítséget jelent a vizsga alatt. Ez utóbbi csak olyan lehet, amelyben nincs kronológiai táblázat. A nyelvi érettségikre pedig lehet vinni egy- vagy kétnyelvű szótárat, de ezt csak a vizsga negyedik részénél, az íráskészségnél használhatják.

3. Étel, víz

A legtöbb diák nem nagyon bír enni a vizsga előtt az idegesség miatt. Célszerű, ha csokoládét, szőlőcukrot és vizet mindenki visz magával, ezek ugyanis agyserkentők is és segíthetnek átlendülni a holtpontokon.

A SULILIFE.HU OLDALÁN PERCRŐL PERCRE KÖVETHETED AZ ÉRETTSÉGI LEGFONTOSABB TÖRTÉNÉSEIT.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek