Végre itt a meleg idő, ilyenkor nincs is annál jobb, mint a napon elnyalogatni egy vagy akár több gombóc házi készítésű fagyit.
Forrás: Pexels.com
Fagylaltgép nélkül is készülhet isteni desszert, csak egy fagyasztó, vagy a hűtő fagyasztórekesze, na és némi kevergetés az ára.
5 tojássárgája
5 dl tejszín
5 dkg cukor (vagy más édesítő)
1 vaníliarúd
Elkészítés: a vaníliarudat kettévágjuk és a magokat kikaparjuk belőle. A tejszínbe tesszük a rúddal együtt és felmelegítjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatosan hozzákeverjük a meleg tejszínt. Az elegyet addig főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Akkor hagyjuk kihűlni, majd betesszük a fagyasztóba a masszát. 1 órán át fagyasztjuk, utána 30 percenként botmixerrel összecsapatjuk, amíg végül krémes állagot kapunk.
Ehetjük gyümölccsel, csokidarabokkal, édes öntetekkel, amivel csak akarjuk.