Gondoltad volna, hogy ennyi mindent termeszthetsz otthon?
Forrás: Pexels
Nemcsak fűszernövényeket, zöldségeket és gyümölcsöket is termeszthetsz otthon, ráadásul kertre, vagy különlegesebb körülményekre sincs szükség hozzá.
A számos étel alapjaként használt zöldséget – amit amúgy gyümölcsként is számon tartanak – még a kezdő hobbikertészek számára is kiváló lehetőséget ad. A paradicsom szépen növekszik cserépben vagy felfüggesztett kaspóban is.
A salátákhoz, sültekhez, köretekhez is jól illő zöldség hűvösebb időben és szikrázó napsütésben is szépen növekszik: elég mindössze 5-7 nap az első hajtásokhoz.
Az egyik legkönnyebben tartható növény, csak friss víz és egy tálkára van szükség a termesztéséhez. Vágd le a gyökeres részt, rakd vízbe, és tedd az ablakpárkányra!
Sokféle talajban képesek növekedni a citromfák, ám miközben a hideg levegőt nem bírják, megfelelő napsütés mellett nemcsak szépséges szobanövényként képesek funkcionálni, előbb-utóbb a fenséges gyümölcsök is feltűnnek az ágakon.
A gyökérzöldségek közül a burgonya a legsokoldalúbb: csak kevés ételből hiányozhat. Legyen szó kertről vagy erkélyről, hűvös talajban a burgonya két-három hét alatt szüretelhető.
Tavasszal és ősszel termeszthető a spenót, mivel a legjobban az alacsonyabb hőmérsékletet és a rövid nappalokat kedveli. Kis helyet foglal, felfelé növekszik, így nemcsak a konyha éke, de nagyszerűen fog jönni salátához, tésztához vagy főzelékhez.