Minden gyümölcs a süti aljára süllyed, ráadásul alig lehet érezni az ízét? Íme két trükk, hogy ez ne forduljon többé elő.
Forrás: Pexels.com
A pitesütés nem túl ördöngös feladat, viszont van két megszívlelendő fogás, ami a kipróbált recept mellett rásegít, hogy a végeredmény tökéletes legyen.
A gyümölcsöt – legyen az cseresznye, meggy, ribizli, áfonya, málna stb. – mindig forgassuk meg lisztben, mielőtt a tésztára tesszük. Ettől ugyanis nem fog lesüllyedni a süti aljára, hanem szépen eloszlik majd benne.
Elengedő gyümölcsöt használjunk. Hogy mennyi az annyi? A lényeg, hogy teljesen befedje a tésztát, mert amikor az megemelkedik, akkor már nem lesz olyan sűrűn a gyümölcs. Viszont az sem fog előfordulni, hogy egyes szeletekbe nem, vagy csak alig jut a lényegből.