Aktuális

Mellbevágó: életet adott 4. gyermekének és meghalt a fiatal édesanya

Bors

Létrehozva: 2021.05.01.

Órákkal azután halt meg az édesanya, hogy életet adott negyedik gyermekének.

Egy kislány. Ez volt minden vágya a brit Susan McLoughlinnek. Párjával már három fiuk volt, de úgy érezték, mindenképpen szeretnének egy kislány is. Így nem is lehettek volna boldogabbak, amikor kiderült, Susan egy kislányt hord a szíve alatt. A terhességgel nem is voltak gondok, ám az egyik rutinvizsgálaton kiderült, hogy magas vérnyomása van az édesanyának, az orvosok azonban nem törődtek vele.  

Leila, a kislány végül császármetszéssel jött a világra. Susan azonban nem sokáig gyönyörködhetett újszülöttjében. Rosszul lett, pulmonális artériás hipertóniát kapott, az életét pedig már nem tudták megmenteni. Órákkal kislánya születése után meghalt.

Csak a halála után derült ki, hogy régóta magas vérnyomása lehetett, amely már károsította a szerveit is. A pulmonális artériás hipertónia - röviden PAH - a tüdő ereinek és a szívnek egy igen súlyos, gyakran életet követelő betegsége, ami bár nem gyakori, de nemtől és kortól függetlenül bárkinél kialakulhat.

A család most perli az asszony kezelőorvosait, akiknek már régen fel kellett volna tűnnie, hogy baj van. Főleg, mert egy szakértő szerint az előző terhességeknél is ki kellett volna, hogy derüljön a magas vérnyomás, és az orvosoknak figyelmeztetnie kellett volna Susant, hogy ne vállaljon újabb babát, mert a terhesség is emeli a vérnyomást és nagyon megterheli a szervezetet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek