Aktuális

Leleplezzük a tökéletes tejbegríz titkát

Kóré Károly

Létrehozva: 2021.05.06.

Amennyire egyszerű ételnek tűnik, annyira nehéz igazán jól elkészíteni. Van, aki túl sűrűre főzi, másoké pedig tele van kellemetlen csomókkal. Ha megfogadja a Bors tanácsait, Ön válhat a tejbegrízkészítés világbajnokává!

Forrás: Shutterstock

Az első igen fontos lépés, hogy az edény aljára öntsön egy kevés vizet! Ez azért javallott, hogy a tej ne égjen le. Jól teszi, ha tapadásmentes edényt használ. A vízre öntsön két liter tejet, és kezdje alacsony lángon melegíteni! Tegyen bele egy csipet sót, hogy kihozza az ízeket!

Ha a tej forrni kezd, apránként, akár egy szita segítségével szórjon bele literenként 5 csapott evőkanál darát!

Főzze addig, amíg be nem sűrűsödik!

Bors-tipp

A tejbegríznek számos változata létezik. Ha igazi ínyencségre vágyik, a dara mellett szórhat bele egy kevés mákot is! Ha más ízvilágot szeretne, tegyen bele frissen kapart vaníliamagot, vagy egy kevés frissen reszelt narancshéjat! Ugyancsak érdemes még a főzés befejezése előtt mazsolával vagy aszalt áfonyával dúsítani!

A tejbegríz tetejére porcukorral elkevert kakaót vagy fahéjat érdemes szórni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek