Tévesen gondolják egyesek, hogy a répából nem lehet fantasztikus ételeket készíteni. A Bors ezúttal a legkiválóbb répafasírt receptjét osztja meg Önökkel.
Forrás: Pixabay
A sárgarépa igazán egészséges zöldség, és kis fantáziával remek ételek kreálhatók belőle. A répafasírt körettel és mártogatóssal is megállja a helyét.
Első lépésként természetesen pucoljuk meg a répát, majd pedig reszeljük le!
Egy kisebb fej hagymát ugyancsak reszeljünk le, és egy leheletnyi olajon pirítsunk üvegesre! Ha ez megtörtént, adjunk hozzá egy-két gerezd zúzott fokhagymát, és egy kevés nagyon apróra vágott korianderzöldet!
A hagymákat keverjük össze a répával, tegyünk hozzá egy darab főtt burgonyát, súzzuk, borsozzuk, illetve bolondítsuk meg ízlés szerinti mennyiségű curryvel. Az egészet jól dolgozzuk össze, majd tegyünk hozzá egy kevés zsemlemorzsát is! Az ismételt összegyúrás után hagyjuk állni egy órát, majd szagassunk a masszából diónyi labdacsokat!
A golyókat egyenként hempergessük meg zsemlemorzsában, majd bő olajban süssük készre!
Bármilyen köret illik hozzá, de a legjobban akkor járunk, ha tejföl, joghurt, só, fehérbors, rokfort és vágott korianderzöld keverékéből egy mártogatóst készítünk hozzá.