Aktuális

Jobb, mint a Mekiben! Ecettől lesz ropogós és aranysárga a mennyei finomság – Videó

Bors

Létrehozva: 2021.06.26.

A szottyos puha krumpli a múlt, itt a legropogósabb sült burgonya titka.

Forrás: PEXELS

Bármilyen tapasztalt is egy háziasszony, sajnos túl gyakran előfordul, hogy a sült krumpli bizony szottyos lesz. De ki szereti azt, mindenki ropogós, tökéletesen aranybarnára sült krumplira vágyik, nem egy olajban tocsogó puha köretre.

Különleges összetevő segít

Az igazi ropogós sült burgonyához pedig nincs is szükség semmi extra tudásra vagy konyhai kütyüre: csak krumplira és két, egyszerű és hétköznapi összetevőre.

  • Három közepes krumplit vágjon fel nem túl vékony, egyforma hasábokra.
  • Tegye egy nagy tálba és locsolja meg pár csepp ecettel, majd áztassa hideg vízbe 10 percre.
  • Fektesse a hasábokat egy tiszta konyharuhára, és törölgesse át, hogy teljesen szárazak legyenek.
  • Tegye vissza a tálba, szórja meg a hasábokat egy evőkanál kukoricakeményítővel, majd jól forgassa össze, hogy a por mindenhol befedje a krumplit.
  • Süsse ki forró olajban a szokásos módon és már tálalhatja is!
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek