Aktuális

Káosz a Clark Ádám téren: eltévedt gyalogosok, szitkozódó bringások, tanácstalan autósok

Bors

Létrehozva: 2021.06.17.

A Lánchíd lezárása után nem éppen úgy megy a forgalom Clark Ádám téren, ahogy azt a főváros vezetői elképzelték. Már ha volt pontos elképzelés...

A leaszfaltozott virágágyás helyén eltévedt gyalogosokról, szitkozódó bringásokról, tanácstalan autósokról, bosszankodó buszsofőrökről, és a forgalom sűrűjében lavírozó kocogókról ír a Metropol.

Zűrzavar, betontömbök

Az egykori utat néhol betontömbbel zárták el. A kerékpárosokat az útra festett biciklisávba terelik, de a körforgalomtól senkinek nem egyértelmű, merre is kéne haladni. Ezért kerekeznek a járdán, a zebrán, az út széli kis sávban, az út közepén, ahol a felfestés is van, szemben a forgalommal.

Mindent kipakolni

Sok betontömb rosszul lett lerakva

– magyarázta a kint dolgozók egyik a munkatársa a Metropol beszámolója szerint. – Ez az oldalsó elkerített sáv alapvetően a gyalogosoknak van, de még nincsen teljesen jól elrendezve a terep. Változtatnak lesz majd, úgy egészen érthető lesz. De ugye mindent ma kellett kipakolni, így még nem teljes. A bicikliseknek pedig bent az autósokkal együtt van az útja… – mondja.

Csak jussak ki

Egy óra alatt négy biciklis jött ki a körforgalomból szemben az autósokkal. Egyikük egy teljes kocsisorral és más kerékpárosokkal találta szembe magát. Közben egy autós majdnem leszorított egy bringást, aki szitkozódva jelezte, hogy a leaszfaltozott virágágyás mostantól nem csak a négykerekűek terepe...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek