Ahány ház, annyi szokás. Ez a hamburgerek esetében is igaz. Most megmutatjuk, hogy szerintünk miként készül a legjobb hamburger.
Amennyiben nincs időnk és kedvünk vesződni a házi buci elkészítésével, nyugodtan vegyük meg készen a boltban!
A húspogácsa lényege természetesen a kiváló minőségű alapanyag!
20 dkg sertés darálthúst keverjünk össze 40 dkg marha darálthússal, és 10 dkg darált húsos szalonnával! Egy fej hagymát reszeljünk le, majd nyomkodjuk ki legalább a leve felét! Keverjük a húshoz és adjunk hozzá egy-két gerezd zúzott fokhagymát is! Az egészet jól dolgozzuk össze!
Sózzuk, borsozzuk, esetleg egy kevés majorannával is megbolondíthatjuk!
A kettévágott buci mindkét felét pirítsuk meg!
Szaggassunk a masszából húspogácsákat, majd nem túl alacsony hőfokon süssük meg őket! Még a serpenyőben tegyünk rájuk egy-egy szelet jó minőségű sajtot!
A bucikra tegyünk egy kevés ketchupot vagy ajvárt, erre fektessük a sajtos húspogácsát!
Tegyünk még rá néhány szelet hagymát és ízlés szerinti mennyiségű szeletelt csemege vagy nyers uborkát!
Tegyük rá a buci másik felét, és már el is készült az egyszerű ebédünk!