Aktuális

Egészséges is és strandétel is? Marton Adrienn szerint lehetséges!

Bors

Létrehozva: 2021.06.19.

A nagycsaládosok gyakran próbálnak spórolni úgy, hogy hűtőtáskában egész napi élelmet visznek magukkal a strandra azért, hogy ne a part melletti étteremsoron kelljen megvenni az ételeket és az italokat. Ám nem mindegy, hogy mit pakolunk el a hőségben.

Marton Adrienn gasztro-műsorvezető újragondolta a klasszikus fasírt, rántott hús, lángos menüt, összegyűjtötte, milyen egészséges ételek jöhetnek velünk a partra hűtőtáskában.

– Leginkább húsmentes szendvicseket ajánlanék, például valamilyen krémmel töltöttet. Ha pedig mindenképpen vinnénk lángost is, akkor kisebb méretűeket készítsünk, az úgy könnyebben tárolható – kezdte a Borsnak.

Az egészség mellett persze elfér egy kis palacsinta is, a meleg miatt túró helyett kerüljön bele például kakaó, dió, vagy dzsem.

– Vihetünk magunkkal grillezett vagy nyersen felvágott zöldséget is egy kis mártogatóssal.

Barackrémleves kulacsban

Kulacsban vihetünk sárgabarack krémlevest, amihez kell 30 dkg hámozott, kimagozott sárgabarack, 2 evőkanál cukor, 100 ml tejszín, 3 evőkanál görög joghurt, 1 db citrom leve és héja, 1 csipet só, 1 csipet fahéj.

– Ezeket beletesszük egy turmixgépbe, jól összeturmixoljuk, és egy órára hűtőbe tesszük – mondta Adrienn.

Laktató a tésztasaláta

Ha mindenképpen húsra vágyunk, akkor próbáljuk ki a tésztasalátát, nagyon laktató. De ehhez mindenképpen szükség van hűtőtáskára.

– A főtt tészta összekeverhető főtt vagy grillezett apróra vágott csirkemellel, de tehetünk bele sajtot, csíkokra vágott füstölt sonkát, főtt vagy grillezett zöldségeket – mondta el Adrienn.

Műanyag dobozba kerüljön a gyümölcs

Jó választás a rágcsálnivaló, a pogácsa, a keksz, ezek nagyon jól bírják a meleget, de akár ide sorolhatnánk a gofrit is. Mogyorót, diót, mandulát is tehetünk el. Ha belefér a hűtőtáskába, akár csokoládédarabokkal, müzliszeletekkel is feldobhatjuk a strandi menünket, ha azonban külön fogjuk tárolni, válasszunk olyat, ami nem tud megolvadni a nagy melegben. A gyümölcsöket: almát, körtét, barackot kockázzuk fel, tegyük tárolódobozokba, hogy ne nyomódjanak össze. 

Zöldborsókrémes szendvics

Hozzávalók: 1 doboz olívás light vajkrém * 1 bögre zöldborsó * 1 szál újhagyma * 1 csokor friss petrezselyem * 1 db citrom.

Elkészítés: A zöldborsót megfőzzük, majd egy marék kivételével egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a megmosott, finomra vágott újhagymát és petrezselymet, a vajkrémet, pár csepp citromlevet. Sózzuk és borsozzuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük, majd hűtőbe tesszük.

Így pakoljon a hűtőtáskába!

A nagyobb hűtőtáskák vagy akár ládák, jobban tartják a hideget, mint a kicsik, hiszen eleve több hideg dolgot belepakolhatunk, amik nem engedik egymást sem felmelegíteni. A sorrendre sem árt figyelni.

  • Mielőtt bepakolunk, mindent hűtsünk le alaposan, csak hideg dolgokat tegyünk bele.
  • Alulra kerüljenek a jégakkuk, erre a nagyobb dolgok: dobozos ételek, sörök, üdítők.
  • A kisebb dolgokat, krémeket, müzliszeleteket is tegyük egy dobozba.
  • Érdemes kisebb jégakkukat is venni, hogy kitöltsük a ládában a helyet.
  • Ha van hely, egy flakon fagyasztott vizet is pakoljunk be, hogy a délutáni órákra is maradjon hideg víz.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek