A paradicsomos spagetti örök kedvenc a kicsiknél, de a barackos pohárkrémmel sem lehet náluk nagyon mellényúlni.
Forrás: mindmegette.hu
Zöldségleves májgaluskával
Elkészítési idő: 60 perc. Nehézségi fok: ***
Hozzávalók (4 személyre): ½ fej vöröshagyma * 3 ek olaj * 15 dkg kenőmájas * 2 csokor petrezselyem * 2 ek zsemlemorzsa * 1 tojás * só, frissen őrölt bors * 2 sárgarépa * 1 fehérrépa* 1 ág szárzeller * 3 l húslevesalaplé (kockából)
Elkészítés: A májgaluskához a hagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra, és fonnyasszuk meg 1 evőkanál felforrósított olajon. Tegyük tálba a kenőmájast, a fonnyasztott hagymát, 1 csokor nagyon finomra aprított petrezselymet, a zsemlemorzsát és a tojást. Dolgozzuk össze, sózzuk, borsozzuk meg, és tegyük hűtőbe. A leveshez hámozzuk meg a kétféle répát és a szárzellert, aprítsuk fel. A maradék petrezselymet vágjuk finomra. Egy lábasban forrósítsuk fel a maradék olajat, pirítsuk meg rajta az előkészített zöldségeket. Hintsük meg a petrezselyemmel, öntsük fel az alaplé felével. Sózzuk és borsozzuk, majd főzzük addig, míg a zöldségek megpuhulnak. Egy másik lábasban forraljuk fel a maradék alaplét, majd mérsékeljük a hőt. Kiskanállal szaggassunk galuskákat a gyöngyözve forró levesbe. Főzzük néhány percig, majd szűrőkanállal szedjük ki. Tálaljuk a zöldséglevessel.
Húsgombóc paradicsomos spagettivel
Elkészítési idő: 60 perc. Nehézségi fok: **
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg darált sertéscomb * 2 gerezd fokhagyma * só, bors * 1 ág rozmaring * 100 ml napraforgóolaj * 40 dkg spagetti * 50 ml olívaolaj * 200 ml ketchup * ½ tk burgonyakeményítő * 2 ág bazsalikom
Elkészítés: Dolgozzuk össze a darált húst a megtisztított, átnyomott fokhagymával, egy kevés sóval és borssal, valamint a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel. Azután formázzunk a húsmasszából apró gombócokat, és süssük azokat aranyszínűre a felforrósított napraforgóolajban. Végül szedjük mindet konyhai papírtörlőre, és csepegtessük le. Főzzük ki a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagolásán megadott utasítás szerint, majd szűrjük és csepegtessük le. Forrósítsuk fel az olívaolajat a ketchuppel. Adjuk hozzá az 50 ml hideg vízzel simára kevert burgonyakeményítőt, és forraljuk fel. Ezután forgassuk össze a szószt a spagettivel és a húsgombócok felével. A megmaradt húsgombócokkal és a bazsalikom lecsipkedett leveleivel díszítve tálaljuk.
Tipp: Ha a húsgombócok aranyszínűre sültek, vágjon félbe egyet, és győződjön meg róla, hogy a belseje is átsült-e.
Barackos, túrókrémes pohárkrém
Elkészítési idő: 30 perc. Nehézségi fok: *
Hozzávalók (4 személyre): ½ kg őszibarack (vagy 1 doboz barackkonzerv) * 50 dkg túró * 1 mk citromhéj * 2 ek citromlé * 4 dkg porcukor * 1 vaníliás cukor * 2 dl tejszínhab * 1 habfixáló * friss bazsalikom
Elkészítés: Kb. 15 dkg barackot botmixer segítségével pürésítünk, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd egy robotgép segítségével 5 perc alatt krémesre keverjük. A megmaradt barackot apró kockára vágjuk. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. Ezután poharakba rétegezzük a túrót, a tejszínhabot és a barackot. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, fogyasztás előtt lehűtjük.
További receptek a mindmegette.hu oldalon.