A kisfiú a spagettievés után rosszul lett, életét már nem tudták megmenteni.
A brit Cameron Wahid családjával Olaszországban nyaralt, amikor tragédia történt. A család éppen egy étteremben ebédelt, a 7 éves fiú pedig a kedvencét, spagettit rendelt. Csakhogy az étel elfogyasztása után rosszul lett, összeesett és eszméletét vesztette. Édesanyja még beadott neki egy epinefrint, de az életét nem lehetett megmenteni. Mint kiderült, a tésztát tejjel készítették, emiatt pedig anafilaxiás sokkot kapott a gyerek.
– Cameron allergiája mindig is súlyos volt, de mi nagyon óvatosak voltunk vele, és lelkiismeretesen ügyeltünk arra, hogy mit eszik. Az allergiás reakcióját megelőzően a pincér biztosított minket arról, hogy az ételek biztonságosak a számára. Mégis anafilaxiás sokk lett a vége, életünk legborzalmasabb élménye volt – árulta el a gyászoló édesapa.
Boy, 7, died after having allergic reaction to spaghetti in front of parents on holiday https://t.co/iXUuwlv4j4
— Daily Star (@dailystar) June 30, 2021
– Olyan kedves kisfiú volt, és mindig feldobta a napjainkat. Úgy érezzük, a halála elkerülhető lett volna. Még mindig küzdünk, hogy elfogadjuk, nincs többé.
Tudjuk, hogy semmi sem hozhatja őt vissza, de szeretnénk segíteni, hogy mások ne szenvedjék el azt a fájdalmat, amit mi még mindig érzünk – tette hozzá.
A fiú tragikus halála után a család hosszas jogi csatát vívott az Amalfi-parti Ravellóban található La Margherita Villa Giuseppina étteremmel szemben. A bíróság végül bűnösnek találta az étterem pincérnőjét, akit két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek.