Aktuális

Mellbevágó: elhunyt egy 6 gyermekes édesanya, miután orvosai nem kezelték

Címkék
drámafriss

Bors

Létrehozva: 2021.07.06.

Megdöbbentő hanyagság miatt kellett meghalnia az édesanyának. Az orvosok később elismerték, hogy nagyot hibáztak a kezelés során.

Vérmérgezéssel kezelték a 33 éves Natalie Billinghamet a West Midlands állambeli Dudley-ban található Russells Hall kórházban. A mindössze 14 éves Kaysie-Jane Robinson szintén ugyanezzel a problémával szorult orvosi segítségre ebben az időben. 

Ám sajnálatos módon egyik nővel sem foglalkoztak megfelelően a kórház alkalmazottai. Az orvosi segítség és az elhanyagoltság eredményeként, két hónapon belül mindketten életüket vesztették.

Az odaadó anyukának és a tinédzsernek nyújtott orvosi ellátás hiánya miatt vizsgálatot indítottak a kórház ellen. Később az NHS Trust elismerte, hogy nem nyújtott megfelelő ellátást a hatgyermekes anyának, aki a kórházban életét vesztette, miközben kezelésben részesült náluk. Ám a lány esetében cáfolták, hogy mulasztás okozta volna a halálát. 

„Hálás vagyok, hogy jelentős előrelépést értünk el az ügyben. Biztos vagyok benne, hogy a családok is hálásak lesznek” - mondta a tárgyaláson Wilkinson bíró, aki a legsúlyosabb ügynek nevezte, amellyel pályafutása alatt találkozott.

„Mélységesen sajnáljuk, hogy az ellátásunk nem felelt meg Kaysie-Jane és Natalie, valamint családjaik által joggal elvárt magas színvonalnak, és nem tükrözte kórházunk értékeit” - nyilatkozta a Russells Hall kórház, aki elnézést kért mindkét családtól. 

Az ügy még nem zárult le, szeptemberben újabb bizonyítékokkal folytatják a tárgyalást. Végleges ítélet is akkor várható. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek