Azért, mert nyár van, még nem kell lemondani a finom ételekről, mindössze olyan fogásokat kell választani, amik nem terhelik meg a gyomrot a nagy melegben.
Forrás: Mindmegette.hu
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok: * * *
Hozzávalók (4 személyre): 1 csokor snidling * 2 db tojás * 125 ml tej * só, őrölt fehér bors, szerecsendió * 2 ek olívaolaj + tálaláshoz * 1 csokor újhagyma * 175 g zsenge sárgarépa * 1 db fehérrépa * 800 ml húslevesalaplé
Elkészítés: A snidlinget mossuk és szárítsuk meg, majd vágjuk finomra. Keverjük habosra a tojásokat a tejjel, egy kevés sóval, borssal és 1 csipet frissen reszelt szerecsendióval. Forgassuk bele a snidling felét. Kenjünk ki olívaolajjal egy kisebb tűzálló tálat, majd öntsük bele a tojásos keveréket. Tegyük a tálat egy nagyobb tepsibe, öntsünk alá annyi forrásban lévő vizet, hogy az a tál feléig érjen, és toljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percre. Közben az újhagymát tisztítsuk meg, és karikázzuk fel a kétféle, meghámozott répával együtt. Forrósítsuk fel az olívaolajat, és fonnyasszuk meg rajta az újhagymát. Öntsük fel az alaplével, és forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a répakarikákat, és közepes lángon főzzük 8 percig. A megsült tojásos keveréket borítsuk vágódeszkára, csíkozzuk fel, és forgassuk a levesbe. Végül sózzuk, borsozzuk meg, és tálaljuk a maradék aprított snidlinggel megszórva.
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók (4 személyre): 2 db cukkini * 1 póréhagyma * 1 gerezd fokhagyma * 4 ek olívaolaj + a tálaláshoz * 400 g darált pulykamell * 300 g passzírozott paradicsompüré * só, őrölt bors * rozmaring * 80 g reszelt sajt
Elkészítés: A cukkiniket mossuk meg, hosszában vágjuk félbe, a belsejüket kaparjuk ki. A kétféle hagymát hámozzuk meg, aprítsuk finomra, majd fonnyasszuk meg a felforrósított 4 ek olívaolajon. Adjuk hozzá a darált húst, és pirítsuk fehéredésig. Öntsük hozzá a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük egy kevés rozmaringgal. Főzzük a ragut kb. 15 percig. Kanalazzuk a paradicsomos ragut a kivájt cukkinikbe. Tegyük a töltött cukkiniket kiolajozott tűzálló tálba, hintsük meg a reszelt sajttal, és süssük az egészet kb. 40 perc alatt készre.
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Nehézségi fok: * *
Hozzávalók: 200 g piros ribizli * 50 g kristálycukor * 150 g mascarpone * 4 ek méz * 1 db citrom * 200 ml habtejszín * 8 db babapiskóta
Elkészítés: A megtisztított ribizlit forraljuk fel a cukorral. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A mascarponét keverjük simára a mézzel, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével. Ezután óvatos mozdulatokkal forgassuk bele a kemény habbá vert tejszínt. Tegyük 4 db pohárba a kisebb darabokra tört babapiskóta felét, majd kanalazzuk rá a tejszínes krém és a ribizlis keverék felét. Osszuk el rajta a maradék babapiskótát és krémet, végül tegyük a desszertet a hűtőbe legalább 1 órára. A többi ribizlis keverékkel díszítve tálaljuk.