Aktuális

Gulyás Gergely: Ötszáz beoltott emberből egy betegszik meg

Bors

Létrehozva: 2021.08.21.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendhagyó módon szombaton rendezett Kormányinfón számolt be a kormány legújabb döntéseiről.

Gulyás Gergely elmondta,  tegnap a kormány az afganisztáni helyzet miatt is ülésezett.

Teljesen kaotikus helyzet van az országban, az ellenőrzést a tálibok gyakorolják.A fő cél, hogy a magyarokat kihozzuk - tette hozzá.

Ruszin Szendi Romulusz, a honvédség vezérkari főnöke arról beszélt, 78 embert helyeztek eddig biztonságos helyre. Sem a műveletet, sem a katonák biztonságát nem segíti, ha valakik megpróbálják felkutatni a honvédségi akciót.

Gulyás az Origo kérdésére azt mondta, hogy jelentős migrációs hullámra számítanak.

Mindenki azt mondja, hogy a 2015-ös migrációs hullám nem valósulhat meg, ezért a környező országoknak kell segítséget adni. Semmilyen kvótát nem fogadunk el - tette hozzá.

A miniszter szerint az amerikai demokráciaexport kudarcot vallott. Kérdésre azt is elmondta, a határőrség felkészült a migrációs hullámra.

Gulyás elmondta, Közép-Európában a legkedvezőbb a járványügyi helyzet.

A negyedik hullám Nyugaton megindult, és erre utaló jelek nálunk is vannak. Ide is meg fog érkezni a negyedik hullám, de ez alapvetően el fog térni a korábbiaktól. Mindenkit felkeresnek az idősek közül, akik eddig nem oltották be magukat. Közel 8 millió vakcina áll rendelkezésre.

A harmadik oltást már 165 ezren vették fel.

Azt is elmondta, az utóbbi időben ismét megjelentek olyan hírek, amelyek a lakosságban bizonytalanságot akarnak kelteni a vakcinákkal szemben.

Felhívta a figyelmet, hogy minden bizonytalanságot keltő hír hamis, védekezni csak a vakcinákkal lehet, és minden vakcina hatékony. 500 beoltottból egy betegszik meg.

Aki be van oltva, nagyon kevés eséllyel kaphatja el a vírust. Ha pedig mégis elkapja, a betegség lefolyása egyáltalán nem súlyos.

A fiatalok oltása a 12-18 éves korosztályt augusztus 30-án és 31-én, valamint szeptember 2-án és 3-án lesz az iskolákban tömeges oltási akció keretében.

Ősszel pedig újabb oltási akció indul ezt már Szentkirályi Alexandra kormánszóvivő mondta.

Nem várt sikert ért el a magyar gazdaság azzal, hogy sikerült elérni a 2019-es teljesítményt - mondta Gulyás. Eddig soha nem látott nyugdíjprémiumot tudnak majd visszafizetni. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek