Aktuális

Így készül a nagyi tökéletes lángosa: ez a tészta 4-5 napig is eláll a hűtőben

Bors

Létrehozva: 2021.08.22.

Ahogy mindenből, lángosból is ezerféle van, mi most a nagymaméák kedvenc receptjét mutatjuk meg.

Forrás: Mindmegette.hu

Bár filléres dolog, a kelesztés miatt viszonylag kevesen állnak csak neki otthon lángost sütni. Pedig nem ördöngösség, sőt, nagyon is egyszerű az elkészítése. Most ráadásul egy olyan receptet mutatunk, amit a vendégek érkezése (mert ugye lángos csak nagy mennyiségben érdemes készíteni, úgyis elfogy) előtt 4-5 nappal is begyúrhat, a tészta ugyanis a hűtőben is eláll.

A nagy tökéletes lángosa

Elkészítési idő: 20 perc + min. 2 óra kelesztés

Nehézségi fok: * *

Hozzávalók 4 személy részére:

Tészta: 420 g liszt * 1 doboz kefir * 1 egész tojás felverve * 1 csapott tk só * ½ tk cukor * 2 dkg élesztő * 1 dl meleg tej * bő olaj a kisütéshez

Feltét: 120 g tejföl * 120 g trappista sajt

Elkészítés: Az élesztőt morzsoljuk a kézmeleg tejbe, és szórjuk meg kevés cukorral, hagyjuk, hogy felfusson, majd öntsük egy nagyobb keverőtálba, és dolgozzuk össze a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással, a sóval. Dagasztókaros robotgép ebben nagy segítségünkre lehet. Ha már szép ruganyos a tésztánk, fedjük le fóliával, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe! A 2 óra a minimum, de a frissen begyúrt tészta akár 4-5 napig is eltartható a hűtőben! Miután a tészta a hűtőben szépen megkelt, lisztezett munkafelületen barack nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk. Felforrósított bő olajban sütjük aranybarnára, majd papírtörlőre szedjük. Mindig csak annyit süssünk ki frissen a tésztából, amennyit elfogyasztunk. A tészta hűtőben tárolva 4-5 napig is eláll!

Frissen fogyasszuk tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek