Aktuális

Húsgombóc és sült kolbász: Itt a tuti menü vasárnapra

Bors

Létrehozva: 2021.09.19.

Ízben csordultig gazdag fogások a hét utolsó napján? Még szép!

Forrás: mindmegette.hu

Leves

Csirkés húsgombócleves

Elkészítési idő: 60 perc. Nehézségi fok: ****

Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg darált csirkemell * 1 tojás * 2 ek zsemlemorzsa * 1 ek reszelt parmezán * só, bors * olaj a kisütéshez * 1 paradicsomkonzerv (35 dkg) * 20 dkg zöldborsó * 15 dkg zöldbab * 1 nagyobb sárgarépa * 1 közepes vöröshagyma * 1 ek étolaj * 1 tk szárított bazsalikom * só, bors * 800 ml csirkealaplé * 2 marék bébispenót

Elkészítés: A darált csirkehúst jól keverjük össze a felvert tojással, zsemlemorzsával, reszelt parmezánsajttal és ízesítsük sóval, borssal. Tegyük hűtőbe kb. 20 percre. Pihentetés után nedves kézzel formázzunk belőle diónyi golyókat, majd 1-2 evőkanál felforrósított olajban kb. 6-7 perc alatt süssük aranybarnára. A leveshez a hagymát vágjuk apró kockákra, majd egy fazékban egy kanál olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a hámozott, darabolt paradicsomkonzervet, fűszerezzük meg. Szórjuk bele a zöldségeket és öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak (kb. 20 perc). Tálaláskor a tányérok közepére osszuk el a húsgolyókat, és merjük köré a paradicsomos zöldséglevest, majd szórjuk meg friss spenótlevelekkel.

Főétel

Sült kolbászos lecsó

Elkészítési idő: 45 perc. Nehézségi fok: *

Hozzávalók (4 személyre): 2 szál füstölt kolbász * 1 ek sertészsír * 2 fej vöröshagyma * 1,5 kg paprika * 50 dkg paradicsom * só, bors    

Elkészítés: A kolbászt karikára vágjuk, és egy kevés zsiradékon megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a kolbászból kisült zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt 20 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk és négyfelé vágjuk, majd hozzáadjuk a paprikához és 15 perc alatt készre főzzük. Ha elkészült, hozzákeverjük a sült kolbászt.

Tipp: Friss kenyérrel fogyaszthatjuk.

Desszert

Gesztenyés-kekszes szelet

Elkészítési idő: 45 perc Nehézségi fok: **

Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg darált háztartási keksz * 12 dkg puha vaj * 2 dkg cukrozatlan kakaópor * 10 dkg porcukor * 1 dl tej    

A gesztenyés réteghez: 10 dkg vaj * 70 dkg natúr gesztenyemassza * 4 ek porcukor * 10 dkg darált háztartási keksz * pár csepp rumaroma.

A csokis tetejéhez: 10 dkg étcsokoládé * 1 ek vaj

Elkészítés: A gesztenyés-kekszes szelet alapjához a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, átgyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A gesztenyés réteghez a puha vajat alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyével, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet és a rumaromát, és összegyúrjuk. Egyenletesen az alap­ra simítjuk. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, és a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elkenjük, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek