Aktuális

Élet és halál közt lebegett egy nyolcéves fiúcska, miután mérgezett cukorkát evett

Bors

Létrehozva: 2021.09.08.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a tettes ellen, aki a fiataloknak eladta az édességet.

Forrás: Pixabay

Ép ésszel felfoghatatlan szörnyűség történt az angliai Bradfordban három fiatal gyermekkel. Szombaton nem sokkal éjfél után szállították őket kórházba, miután megmérgezték őket. A nyolcéves fiú állapota jelenleg is válságos, de a kórházba szállított 17 éves lány élete is veszélyben forgott. A harmadik áldozat, egy 15 éves fiú volt a legjobb állapotban közülük.

A fiatalok azután betegedtek meg, miután THC-t – a kannabiszban található pszichoaktív vegyi anyagot – tartalmazó édességet ettek. 

Valószínűleg nem voltak tisztában azzal a fiatalok, hogy milyen cukrot fogyasztottak, ugyanis a Haribo márkajelzést utánozták le a veszélyes édességek. 

– Ezek az esetek nyilvánvalóan komoly aggodalomra adnak okot – árulta el a Metro oldalának Richard Padwell főfelügyelő. 

Vélhetőleg valakitől kaphatták vagy vehették a finomságot. A rendőrség munkatársai gőzerővel dolgoznak azon, hogy megtalálják a felelőst. Úgy tudni, a gyermekek végül a kórházi kezelésnek köszönhetően felépültek. 

– Egy ideje már tudunk arról, hogy a kannabisz-alapú édességeket terjesztenek, és a környékbeli rendőri csoportok aktívan célbavették a szállításukban részt vevőket, letartóztatásokat és lefoglalásokat hajtottak végre, a nyomozás folyamatban van. Ezeket az édességeket professzionálisan úgy csomagolják, mint a népszerű finomságokat, ami vonzóvá teheti őket a gyermekek számára, ugyanakkor gyakran nagyon nagy dózisú THC-t tartalmaznak, ami rosszulléthez vezet – tette hozzá Padwell főfelügyelő. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek