Aktuális

Sokkoló felvételek: vízesésként zúdult az eső a metróaluljáróba

Címkék
árvízfriss

Bors

Létrehozva: 2021.09.04.

Félelmetes felvételek készültek New Yorkban, ahol a víz a metróaluljárókat is elárasztotta.

Továbbra is emelkedik az Ida utó-hurrikán áldozatainak száma a keleti-parton. A viharnak legalább 23 halálos áldozata volt a Tri-State államokban (New Jersey, New York és Connecticut), több eltűnt személyt keresnek. Ezekben az államokban szükséghelyzetet hirdettek.

A New York-i metró csak részben közlekedik, a Long Island-i vasútvonal elkerüli a Queens-ben található Woodside, Forest Hills és Kew Gardens állomásokat, ahol a vihar nagy károkat okozott az állomásban és a sínekben. Forest Hills városban több halálos áldozata is volt a viharnak.

A New Yorkban élők elmondták, a vihar munkaidő után csapott le a városra, éppen az ingázók hazaútja kellős közepén. A villámárvíz miatt pillanatok alatt méteres víz árasztotta el az alagutakat, utakat, alagsori lakásokat.

Ida hurrikán, 2021. szeptember 1, New York, New Jersey

⛈ Sajnos továbbra is emelkedik az Ida utó-hurrikán áldozatainak száma a keleti-parton. A viharnak legalább 23 halálos áldozata volt a Tri-State államokban (New Jersey, New York és Connecticut), több eltűnt személyt keresnek. Ezekben az államokban szükséghelyzetet hirdettek. A New York-i metró csak részben közlekedik, a Long Island-i vasútvonal elkerüli a Queens-ben található Woodside, Forest Hills és Kew Gardens állomásokat, ahol a vihar nagy károkat okozott az állomásban és a sínekben. Forest Hills városban több halálos áldozata is volt a viharnak. A "minek ültek autóba, buszra, metróra" kommenteknek elejét véve: 1. a vihar munkaidő után kezdődött, az ingázók hazaútja kellős közepén 2. a villámáradás nevében is szerepel, hogy pillanatok alatt méteres víz önti el az utakat, alagutakat, alagsori lakásokat. A tegnap esti vihar az Ida hurrikán "maradványa", mely vasárnap Louisiana-ban ért partot, 4-es erősségű viharként. New Jersey-ben 3 tornádó is pusztított, New Yorkban hatalmas villámáradások voltak. Több száz utast kellett kimenekíteni az elárasztott metrószerelvényekből, az autópályákon rekedt autókból. A Central Parkban újra megdőlt a csapadék rekord. Egy óra alatt több mint 8 cm eső esett. Leállt a New York-i metró, a Metro-North, a NJ Transit és a Long Island vasútvonal is. Sokan a vonatokon, metrószerelvényeken, peronokon éjszakáztak. Hajnali 5 óráig tilos volt a közlekedés. Az utakon csak a megkülönböztetett járművek közlekedhettek. New Yorkban szükségállapotot vezettek be.Úgy tűnik, hogy ezt az időjárási eseményt jelentősen alábecsülték a szakemberek. Talán amiatt, hogy a múlt héten az Henri hurrikánt túlbecsülték.

Közzétette: A Tengerentúlról jelentem – 2021. szeptember 2., csütörtök
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek