Aktuális

Árban úszik fél Magyarország, ez történt az elmúlt 24 órában, és a java még hátra van

Bors

Létrehozva: 2021.10.07.

Alig egy nap leforgása alatt egy havi csapadék árasztotta el a Dunántúl felét. Kutason például majdnem 50mm zúdult le. Nem kímél bennünket az időjárás, hétvégén sem számíthatunk semmi jóra.

Szinte megállás nélkül esett az elmúlt egy napban az ország nagy részén, és még nincs vége a váratlan fordulatoknak. Úgy tűnik, végérvényesen megérkezett az ősz, de már a tél is kopogtat az ajtón.

A Vas megyei Bőn bőven jutott az égi áldásból, az Időkép csapadék térképe szerint 44 mm hullott nagyjából egy nap leforgása alatt, ami megfelel az október havi csapadék átlagnak.

De nem szomorkodhattak a szárazság miatt a Somogyi megyei Tabon, ott 42 mm hullott, és Kutason sem, ahol kis híján 50 mm esőt regisztrált az Időkép.

Nincs vége ugyanakkor a viszontagságoknak, érdemes előkészülni, mert az előrejelzések szerint a hétvégén többfelé fagyhat, így a telelésre váró növényeket ideje biztonságba helyezni, ha nem akarjuk, hogy megcsípje a fagy a teraszon, balkonon.

Szombat és vasárnap reggel már két méteres magasságban is fagyhat. Pénteken már csak a Dunántúl déli részén fordulhat elő eső, északkeleten napos időre készülhetünk. Estétől egyre többfelé kiderül az ég, így szombat reggelre a sok helyen 5 fok alá csökken a hőmérséklet, elsősorban az Északi-középhegység völgyeiben már két méteres magasságban is lehet -1, -2 fok.

Hasonlóan hidegnek ígérkezik a vasárnap hajnal. Talajmenti fagyra többfelé készülhetünk, de főként az Északi- és Dunántúli-középhegység, valamint a Zalai-dombság völgyeiben két méteren is többfelé gyengén fagyhat.

A nappali órákban sem lesz melegünk. Szombaton 15 fok körül, vasárnap 10 és 15 fok között alakulnak a maximumok, ráadásul a fel-feltámadó északkeleti szél miatt didergős lesz a szabadban tartózkodni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek