Aktuális

Bizarr rejtély: 450 csecsemő maradványai kerültek elő

Bors

Létrehozva: 2021.10.10.

Athénban az agorán bukkantak a gyermekek csontvázaira.

Forrás: AFP

A bűnözés egyidős az emberiséggel, ám a technológia fejletlensége miatt a letűnt korokban nehezebb
volt az esetek végére járni. A Viasat History most képernyőre tűz egy olyan dokumentumsorozatot, amelyben újra górcső alá veszik a múlt érthetetlen tragédiáit – ezúttal modern tudományos módszerekkel, profilozók, fegyverszak értők és genetikusok segítségével.

Például 1938-ban, Athénban a régészek döbbenetes leletre bukkantak, egy i. e. 2. században működő kút mélyéről

450 kisbaba maradványai kerültek elő.

Akkor a Bibliában is említetthez hasonló tömeges gyermekgyilkosságra gyanakodtak, ám a szakértők újabb vizsgálatai nem találtak erőszakra utaló jeleket. Akkor mégis mi történhetett?

Vagy III. Ramszesz egyiptomi fáraó i. e. 1156-ban bekövetkezett haláláról senki sem sejtette, hogy az nem természetesen úton következett be. Eddig. Múmiáján a modern törvényszéki vizsgálat ugyanis kimutatta, meggyilkolták. Vajon a tizenhárom trónörökös vetélkedése vezetett az uralkodó erőszakos halálához?

De terítékre kerül többek kö zött a Néró császár uralkodása alatti nagy római tűzvész, a gleccserben talált Ötzi meggyilkolása, vagy a Kína első császára ellen elkövetett merénylet is. A széria október 9-én, szombaton 12.45-től 17.50-ig – mind az öt rész egymás után – látható a Viasat History csatornán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek