Aktuális

Most közölték a gyászhírt: Meghalt az ismert étteremtulajdonos

MTI

Létrehozva: 2021.10.31.

Kilencvenhároméves korában meghalt Aldo Campeol, a tiramisu édesség "atyja".

Az észak-olaszországi Trevisóban lévő Le Beccehrie étterem tulajdonosa az 1960-as években feleségével, Albával és Roberto Linguanottodas séffel alkotta meg a közkedvelt olasz édesség receptjét, amelynek alapja a mascarpone, a babapiskóta, a tojás és a cukor presszókávéval, marsalával és amorettóval ízesítve.

Először éttermükben kezdték el ezen a néven forgalmazni az édességet, amely azután gyorsan elterjedt világszerte.

Még ma is számos vendég keresi fel a Le Beccherie éttermet, hogy megkóstolja a valódi tiramisút.

Sőt 2017 óta Olaszországban tiramisu-világbajnokságot is rendeznek. A világ minden részéből érkeznek a megmérettetésre, hogy elnyerjék a legjobb tiramisu-készítő címét.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek