Számos fűszer segít csökkenteni a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát. Ismeri?
Az alábbi fűszerek, melyek az egész világon bármely konyhában megtalálhatók, nagy sikereket mutatnak a rákkutatásokban. Ha elkezded napi szinten használni ezeket a fűszereket, tehetsz azért, hogy megelőzd a rák kialakulását.
A fűszerek alkalmazásával nemcsak ízletesebbé, különlegesebbé tehetjük az ételeket. Napi fogyasztásuk igen hasznos a rák ellen, de más komoly betegségeket is segítenek megelőzni.
Tatiana Dick táplálkozási szakértő azt állítja, hogy ezek a fűszerek antioxidánsokban gazdagok, amelyek rákellenes hatásúak, és harcolnak a szabad gyökök kialakulása ellen is. Az antioxidáns vegyületek megkötik és eltávolítják a testből a szabad gyököket, így hatékonyan védenek a krónikus betegségek, és a rák kialakulása ellen.
Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, mert nagyon magas a kalcium- és vastartalma. Napi ½ teáskanál fahéjjal fogyasztva már élvezheted minden előnyét ennek a fűszernek, mint mondjuk az erős gyulladáscsökkentő hatását is.
Ez a tipikus indiai fűszer egy kurkumin nevű összetevőt tartalmaz, mely a rák minden típusával harcol. Nem kell aggódni, az egészséges sejteket békén hagyja, csak a rákos sejteket pusztítja el. Érdekesség, hogy a kurkumin sárga színe adja a curry színét is.
A sáfrány több mint 150 olyan vegyületet tartalmaz, ami kellemetlen szagot áraszt, nem csoda hát az erős illata. A 150 között azonban van néhány nagyon értékes is, mint például a likopin, karotinok és zeaxantin, melyek mind harcolnak a rákkal, megelőzik a tumor kialakulását és növekedését.
Nagyon hatékony a rák megelőzése, illetve leküzdése során, mivel a gyömbér erős antioxidáns, emellett gyulladáscsökkentő hatású. Amikor friss gyömbért használsz fel, egy gingerol nevű hatóanyagot viszel a szervezetedbe, mely a reumás gyulladásokat tudja csökkenteni, míg szárított formában egy úgynevezett zingeront, mely nagyon hatásos hasmenés esetén.
Nemcsak a rákos sejteket pusztítja el, de a fokhagyma fokozza az emésztést és a magas koleszterint is csökkenti.
A cayenne borsban található kapszaicin segít harcolni a rákos sejtekkel, emellett pedig gátolja a beteg sejtek növekedését. A kísérletek szerint a cayenne bors kifejezetten hatásos a prosztatarák esetében.
Az oregánó a prosztatarák esetében lép fel a leghatékonyabban, ugyanis egy quercetin nevű anyagnak köszönhetően meggátolja a rákos sejtek növekedését.
Ezek a fűszerek hatékonyan harcolnak a rákkal és stabilizálják a szervezeted állapotát.