Aktuális

Inog Jakab Péter széke, kitörni készülő vulkán a Jobbik

Címkék
közélet

Bors

Létrehozva: 2021.10.30.

Sok jobbikost felháborított, hogy a pártelnök „lepaktálva a hatalommal” felvette a CSOK-ot, de persze a várakozásokon aluli előválasztási szereplés is szítja a tüzet. Az elmúlt napokban több ismert politikus is szervezkedni kezdett Jakab Péter ellen - írta a <a href="https://kontra.hu/oriasi-a-felszultseg-a-jobbikban-eltavolitanak-jakab-petert-a-part-elerol" target="_blank">Kontra.hu</a>.

Az elmúlt hetek történései miatt komoly elégedetlenség alakult ki a párton belül, több ismert politikus is Jakab lemondását követelte. A Kontra Jobbik belső ügyeire rálátó forrása szerint sokaknál az verte ki a biztosítékot, hogy a kormányt folyamatosan és erőteljesen támadó politikus felvette a CSOK-ot. Jakab minden nap börtönnel fenyegeti a jobboldali vezérkart, és a szegény emberek fideszes kizsákmányolásáról beszél, de azért gond nélkül elfogadja a „tolvaj Orbán-kormány” családtámogatását.

A Fidesszel nem lehet lepaktálni, sem így, sem úgy. Ha anyagi előnyöket kínálnak, azt vissza kell utasítani – mondta az egyik forrás.

Ezek után hogyan tud Peti hitelesen rendíthetetlen kormányellenes politikusként mutatkozni?

Tudomása szerint Jakab nem tájékoztatta „a kilengésről„ a Jobbik vezetését, amit nagy hibának tart. „Nem kellett volna legalább a párt vezető testületeinek jelezni a dolgot?” – tette fel a kérdést, kifogásolva, hogy a pártelnök az elmúlt időszakban vasmarokkal központosította a hatalmát, és tanácsadóin kívül nem hallgatott másra.

Az indulatos kialakulásában szintén szerepet játszott, hogy Jakab az előzetes várakozásokkal ellentétben nem jutott be az előválasztás második fordulójába, „vezetőként kudarcot vallott„. Szavaiból kiderült, hogy egyelőre még csak „formálódik az ellenállás”, konkrét lépések csak ezután következhetnek.

A forrongó hangulat kialakulásában szintén szerepet játszott persze az is, hogy Jakab az előzetes várakozásokkal ellentétben nem jutott be az előválasztás második fordulójába, „vezetőként kudarcot vallott”. A hírforrás szavaiból kiderült, hogy egyelőre még csak „formálódik az ellenállás„, konkrét lépések csak ezután következhetnek.

A rendszeresen az Orbán-kormány kizsákmányolásáról beszélő Jobbik-elnök azonban jó eséllyel nemcsak ezt az egyetlen kormánytámogatást vette igénybe.

Facebookos képei alapján a Jobbik elnöke ugyanis teljesen felújította a miskolci családi házát az elmúlt fél évben, a munkálatok nagyjából 10 millió forintba kerülhettek. Ezt úgy tudta kinyögni, hogy még egy közel 10 millió forintos büntetés is nyomta a vállát. Igaz, utóbbi kifizetéséhez a szimpatizánsok támogatását is igénybe vehette. Elvileg. Kérdés, hogy a vagyonnyilatkozata alapján a pár milliós megtakarítással bíró politikus hogyan tudta előteremteni a hatalmas összeget. Egy biztos: minden lehetősége megvolt arra, hogy felvegye a kormány 6 millió forintos lakásfelújítási támogatását.

A ház korábbi állapotát onnan ismerhetjük, hogy Jakab márciusban is posztolt egy képet otthonáról, azt bizonygatva, hogy puritán életvitelt folytat, ilyen körülmények között él Miskolcon. Hullik a vakolat a bejárat körül. De aztán hirtelen változott a helyzet...

Jakab amúgy gyanúsan megfelel a 6 milliós lakásfelújítási támogatás feltételeinek.

Ezt a támogatási konstrukciót ugyanis azok vehetik fel,

• akik 25 év alatti gyermeket nevelnek,
• magyar állampolgárok és
• legalább egy éve magyarországi tb-jogviszonnyal rendelkeznek.

A támogatás összege pedig

• maximum 3 millió forint lehet,
• ami a számlákkal igazolt felújítási költségek legfeljebb 50 százaléka (vagyis • a teljes felújítás 6 milliós összes költség esetében maximalizálható),
• fele-fele arányban anyagköltségre, illetve munkadíjra vehető igénybe.

A Jobbik elnöke ezeknek a feltételeknek mind megfelelt.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek