Egy mexikói stílusú, csirkés melegszendvics Zé kedvence.
Megosztott egy tökéletes melegszendvics receptet követőivel Fördős Zé.
– Először forró serpenyőben, szárazon, 1-2 perc alatt megpirítja a kockára vágott kápia paprikát, és egy keverőtálba teszi. A csirkét bedörzsöli 1-2 evőkanál olajjal és fűszerkeverékkel, majd állni hagyja 20 percig.
– Megtisztít egy ananászt, majd egy forró serpenyőben, barna cukorral elindított karamellen lepirítja. Felkockázza és a paprikához adja. Felcikkezett paradicsomot összecsapkod, és a keverőtálba szórja az ananász mellé. A lila hagymát finomra vágja, és ezt is hozzákeveri. Só, bors, oregánó, és egy kis lime.
– Felforrósított, 2 evőkanál olajjal meglocsolt serpenyőbe teszi a csirkét, és mindkét oldalát megpirítja, majd 180 fokos, előmelegített sütőbe teszi 12-15 percre.
– A sajtszószhoz cheddart egy gyorsforralóba reszeli, keményítőt szór rá, és tejszínnel kevergetve krémesre forralja. Cayenne-borssal ízesíti.
– A ciabattát félbevágva forró sütőbe pirítja meg.
A salsába kever aprított koriandert és olívaolajat. A csirkét felcsíkozza, majd összerakja a szendvicset:
a megpirult ciabattára egy kis sajtszószt locsol, rászórja a felaprított jégsalátát, erre pakolja a felcsíkozott csirkét, megpakolja salsával, és rálocsolja a maradék sajtszószt.