Koronavírus

Koronavírusos terhes kismama esett kómába: Laura arra ébredt, hogy mellette szuszog a babája

Létrehozva: 2021.12.15.

Módosítva: 2021.12.16.

A kismama a koronavírus miatt esett kómába, a gyermekét császármetszéssel világra kellett hozni, hogy megmentsék az életét. A pici mindössze 1,55 kilogramm volt.

Forrás: sutterstock

Laura Ward hét hétig volt kómában, arra ébredt, hogy babája mellette fekszik. A brit nő utolsó emléke az volt, hogy a Covid-osztályra viszik. Császármetszéssel mentették meg babája életét - számolt be a Mirror.

A 33 éves nő még otthon köhögni kezdett, de nem hitte, hogy koronavírusos, mert első PCR-tesztje negatív lett. Állapota gyorsan romlott, kórházba kellett szállítani, ahol már pozitív tesztet produkált. Olyan súlyos állapotba került, hogy kómába esett, gyermekét pedig két hónappal a kiírt időpont előtt császármetszéssel világra hozták az orvosok.

A 31. hetes gyermek mindössze 1,55 kilogramm volt, öt hétig volt a koraszülött osztályon, gyorsan gyarapodott, mire 7 hét múlva édesanyja magához tért mellette már 4,73 kilogrammos volt. Laura lélegeztetőgépen volt, a gégemetszés miatt nem tudott a gyermekéhez szólni, és olyan erőtlen volt, hogy sem megsimogatni, sem megölelni nem tudta, nem volt képes felemelni a karját. Az izmai elsorvadtak a hetekig tartó fekvés miatt, de most újra sikerült lábra állnia.

Mikor kómába esett, az orvosok ugyan mindent megtettek érte, de nem fűztek nagy reményt a felépüléséhez. Már olyan gyorsan javul állapota, hogy karácsonyra haza is engedhetik, addig gyógytornával segítik izmai regenerálódását. A kórházban nem tudta férje meglátogatni, mert a Covid-osztályra nem mehet látogató. Laura szeretné bepótolni a gyermeke és férje nélkül töltött hosszú időt. Kislányának a Hope, azaz remény nevet adta, mert maga a csoda, hogy mindketten életben maradtak. Laura nem oltatta be magát, mivel egy másik kismama nem ajánlotta neki.

Ha tudtam volna, hogy ilyen megeshet velem, vagy bárkivel biztosan beoltattam volna magam. Minden terhes nőnek ezt ajánlom, jobb biztonságban lenni!

– mondta a Mirrornak elérzékenyülve a friss anyuka. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek