Aktuális

Hatalmasat hibáztak az orvosok, holtan találták meg kórházi ágyában az édesanyát

Bors

Létrehozva: 2021.12.12.

A családot összetörte az édesanya halála és a mai napig nem tudják feldolgozni a történteket. A kórházban hatalmas hibát vétettek.

A 41 éves Charlene McGregort a glasgow-i Queen Elizabeth Kórházba szállították egy fül mögötti ciszta kezelésére még márciusban. A négygyermekes édesanyát azonban másnap kora reggel holtan találták meg a kórházi ágyában. 

Ha még ez nem lenne elég, a skóciai kórház alkalmazottjai hat hétig tárolták a fagyasztóban a nő holttestét, mielőtt megvizsgálták volna a halála okát. A családja összetört a tragédia miatt, és kétségbeesetten keresték a válaszokat. 

A boncolás eredményei nem voltak meggyőzőek és a tényleges igazságra csak később, a rendőrségi vizsgálat során derült fény. Az édesanya halálát metadon túladagolás okozta. A családja azonban továbbra is értetlenül áll a történtek előtt. 

Charlene drogproblémákkal küzdött, de leszokóban volt, még terápiára is eljárt. Tíz éve ugyanazzal a férfival élt és kezdte rendbe szedni az életét.

– Nem volt a legjobb élete, de kezdett megváltozni. Nem sok közünk volt a drogproblémáihoz, de metadonprogramban volt, és a receptjét csökkentették. Úgy tűnt, hogy őszintén el akar távolodni a drogoktól. Nem lett volna szabad úgy távoznia, ahogyan meghalt, és még mindig nem tudjuk, miért történt. A halála előtti éjszakán arra kérte az ápolókat, hogy adjanak neki valamit, ami segít elaludni. Ez hajnali 2 óra körül volt. Reggel 6 órakor már halott volt – árulta el a DailyStar-nak az elhunyt nő testvére, William.

A család tudta, hogy a járványhelyzetre való tekintettel a szokásosnál kicsit tovább kel várniuk a boncolási eredményekre, de amikor hat hét után semmit sem hallottak Charleneról, kapcsolatba léptek a kórházzal. Az intézmény sürgősen behívatta a hozzátartózókat és sűrű bocsánatkérés közepette ismerték be, hogy megfeledkeztek az édesanyáról, aki mindvégig a hullaházban volt.

– Azt mondták, hogy mivel hat hétig a fagyasztóban feküdt, a boncolás nem lehet eredményes. És pontosan ez történt. Nem tudok nem elgondolkodni azon, hogy ha nem vettük volna fel velük a kapcsolatot, akkor a húgom még mindig ott feküdne? És vajon szándékosan hagyták ott hat hétig, mert tudták, hogy valaki hibát követett el? – tette hozzá elkeseredve William.

A boncolás elhúzódása és a toxikológiai jelentésekre való várakozás miatt két hónapba telt, mire a családja el tudta temetni Charlene McGregort. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek